Kerrieboontjes met rijst en kippenvleugels

2006-05-10
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 6 kippenvleugels
    300 gr Basmati rijst
    300 gr sperzieboontjes (vers of diepvries)
    1 pakje kerriesaus (conimex of maggi)
    Zout en peper
    tl komijn
    1 tl gember
    1 tl korianderpoeder (ketoembar)
    Scheutje ketjap
    Kipkruiden
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    Sambal

Werkwijze

Stap1

Marineer de kippenvleugels in wat olie en kipkruiden en laat het lekker lang intrekken (hoe langer hoe beter). Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenblik of braadslee in met olie (ik gebruik een klein bestillablik). Doe de kippenvleugels in het blik en plaats ze voor een half uurtje tot 40 min in de oven (wel af en toe draaien). Als ze gaar zijn nog even op 250 graden zetten zodat ze een lekker krokant korstje krijgen.
Ondertussen de sperzieboontjes schoonmaken en halveren. Kook ze in wat water (zonder zout) half gaar (6 minuutjes ongeveer). Giet ze af en laat een beetje afkoelen. Maak de kerriesaus volgens de verpakking en laat apart staan. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit een beetje aan in olie. Voeg dan de sperzieboontjes toe en schep alles om. Ketjap, kruiden en sambal erbij en alles goed mengen.
Laat dit even pruttelen terwijl je de rijst kookt met wat zout. Giet de rijst af. Voeg de kerriesaus toe aan de boontjes en meng alles door elkaar.
Laat ook dit even pruttelen en schep dan de rijst erdoor. Voeg eventueel nog wat zout toe. Serveer het met de kippenvleugels en atjar.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door fatema aan 11-05-2006

    hmmm ziet er heerlijk uit

  2. Geplaatst door mamanissa aan 11-05-2006

    mij favorite eten rijst met kipkerrie heerlijk , ga ik nu deze maken met sperziebonen , heb allen geen keriesaus maar gewoon poeder ,zal we niet zo verschil zijn toch

  3. Geplaatst door sami aan 11-05-2006

    heeeeeeeeee zit er goed uit.maar is dat rijst niet plakerig of lijkt het aleen zo??????????? maar lijkt me lekker.

  4. Geplaatst door mamanissa aan 11-05-2006

    het was lekker , bij mij was niet plakkerig ,maar ik maak rijst anders ,eerst bakken dus het wat goed gekomen

  5. Geplaatst door ellouisa aan 12-05-2006

    de rijst is niet plakkerig als het gekookt is, maar omdat het een kerriesausje is en erdoor gaat wordt het vanzelf plakkerig snap je 😀 ben blij dat het lekker was mamanissa

  6. Geplaatst door libeluli aan 27-02-2007

    hoi lieverd, dit lijkt me dus ook heeel lekker….ik denkdat ik dat op mn boodschappenlijstje ga invoegen voor de komende week, hihihihi, je weet ..gezellig bezoek,jijiji daaaaag lieverd. dikke kus libby

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.