Witte chocolade – Pistachecake

2008-10-15
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *90 gram zachte roomboter
    *70 gram suiker
    *1 zakje vanillesuiker
    *2 eieren
    *50 ml Crème fraîche
    *mespunt zout
    *50 gram ongezouten pistachenoten
    *130 gram witte chocolade
    *60 gram bloem

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix in een kom de zachte roomboter met de suiker en de vanille suiker.
Voeg er de eieren, de creme fraiche en het zout aan toe en mix goed door elkaar.
Hak de pistachenootjes fijn (of iets grof, naar gelang je smaak).
Smelt de witte chocolade 'au bain marie' of in de magnetron.
Meng de gesmolten witte chocolade, de gehakte pistachenootjes en op het laatst de bloem door het beslag en mix alles goed door.

Doe het beslag in een vierkante met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Laat de cake 3 minuten afkoelen voordat je 'm uit de vorm haalt.
Laat geheel afkoelen op een rooster en snijd de cake dan in vierkante blokjes. Bestuif die met poedersuiker.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (15)

  1. Geplaatst door wafae_gril aan 16-10-2008

    hmmm ziet lkkr uit

  2. Geplaatst door sadiye aan 16-10-2008

    😀

  3. Geplaatst door leimoen aan 15-11-2008

    Is het niet nodig om bakpoeder te gebruiken? Dat gebruik je toch meestal in een cake??

  4. Geplaatst door sadiye aan 15-11-2008

    nee dat is niet nodig maar als je het toch wilt gaan gebruiken kan 😀

  5. Geplaatst door oemchahid aan 22-11-2008

    hay,hoe groot is ide bakvorm die jij hebt gebruikt?

  6. Geplaatst door sadiye aan 22-11-2008

    22 cm

  7. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 25-11-2008

    Hallo,
    zou je dit recept ook met gewone chocolade kunnen maken?
    Gr.

  8. Geplaatst door leimoen aan 25-11-2008

    Hallo,

    Nog bedankt voor je reactie. Ik heb de cake gemaakt en heb er een theelepel bakpoeder in gedaan. Hij viel erg in de smaak bij iedereen. Bedankt voor je recept!!

  9. Geplaatst door sadiye aan 25-11-2008

    ben blij dat jullie het lekker vonden.

  10. Geplaatst door Noor Imane aan 05-09-2009

    Hallo,
    Je hebt het over 50 gram creme fraiche, kun je mij misschien vertellen hoeveel ml dat is? Op de creme fraiche staat de hoeveelheid in ml aangegeven vandaar mijn vraag. Alvast bedankt voor de moeite. Groeten, Noor Imane.

  11. Geplaatst door sadiye aan 05-09-2009

    hoii noor imane is een foutje moet 50ml zijn

  12. Geplaatst door Noor Imane aan 11-09-2009

    Bedankt Sadiye!

  13. Geplaatst door troep aan 07-01-2010

    hallo
    heb 2 keer gemaakt het is allebei de keren niet gelukt!!!!! het is te vettig help

  14. Geplaatst door Ouafila aan 28-06-2010

    Wat een lekkere cake!!
    Voor het eerst gemaakt en hij is gelijk gelukt. Mijn (vrouwelijke) gasten wilden allemaal het recept. Sadiye, bedankt!

  15. Geplaatst door sadiye aan 25-08-2010

    😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.