Kip tandoori

2009-05-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenpoten,
    150 gr yoghurt,
    3 eetlepels citroensap,
    3 eetlepels azijn,
    40 gr olie/boter,
    25 tot 30 gram{3 eetlepels} tandoori masala (verkrijgbaar in Surinaams/Indiaas/Pakistaanse winkels en soms in een paar supermarkten),
    halve theelepel zout

Werkwijze

Stap1

Was de kip en maak in elke kippenpoot een diepe snee (niet door de bot heen) dat is zodat de smaak van de kruiden ook in de vlees komt.

Mix de azijn, citroensap, tandoori masala, zout, yoghurt en de olie/boter en doe dat bij de kippenpoten en leg dat geheel voor 5 uurtjes of meer in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 en doe het geheel uit de koelkast in een ovenschaal en doe dat in de oven. Laat de kip van 45 tot 1 uurtje in de oven. Draai de kip soms wat zodat beide kanten gaar worden.

U kunt deze kip ook barbecuen maar dan zonder de saus. De saus kunt u in een sauspan doen en 10 minuten laten koken op het fornuis. Als u ziet dat de saus dik wordt is het klaar.

De saus is heerlijk bij de kip!

Uw kunt het serveren met turks, marokkaans brood of met naan.
Het is ook lekker bij gekookte rijst.
Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door hananne aan 08-05-2009

    ziet er lekker uit joh 😛

  2. Geplaatst door abderrahim786 aan 08-08-2012

    maak ik ook soms klaar, zalig hé !! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.