Kiptajine met ui en komijn

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 kip in stukken
    - 1,5 kg uien in ringen
    - 1 el komijnpoeder
    - 1 tomaat
    - halve tl gemberpoeder
    - halve tl kurkuma
    - 1 theeglas zonnebloemolie
    - zout
    - 1 tl peper

Werkwijze

Stap1

Olie verhitten in een pan kip met een handvol uien, de ontvelde in stukjes gesneden tomaat gember, kurkuma, zout en peper en vermeng dit goed door elkaar. Fruit 5 minuten ongeveer todat het vlees mooi bruin is.

Zet het onder water en laat een half uur zachtjes koken met de deksel op de pan uiteraard.

Voeg de rest van de uien toe en ook de komijn roer het goed door en laat het nog 20 minuten koken. Als het vlees gaar en de saus ingedikt is, dan kan het opgediend worden, lekker met Marokkaans of Turks brood.

Heet serveren.

Lekker!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door Nikki aan 14-01-2007

    Ik ga m zo uittesten!
    Ben erg benieuwd!

  2. Geplaatst door ellouisa aan 15-01-2007

    en is het gelukt?

  3. Geplaatst door Fabrizia aan 14-11-2009

    Vraagje: doe je het bakken ook gewoon in de tajine?

  4. Geplaatst door Fabrizia aan 14-11-2009

    Vraagje: doe je het bakken ook gewoon in de tajine?

  5. Geplaatst door karin87 aan 02-08-2011

    vraagje het bakken doe je dat inderdaad in de tajine of gewoon pan ??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.