Kizartma (gebakken aardappel schijfjes etc)
2008-06-28- Keuken: Turkse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- 3 a 4 aardappelen
1 aubergine
1 courgette
6 Turkse zoete of hete pepers
1 tomaat
1 thee lepel chilikruiden
Olie (zonnebloem)
zout naar smaak toevoegen
Voor de saus
1 kommetje volle yoghurt
1 teentje knoflook
Zout naar smaak toevoegen
Werkwijze
Stap1
Schil de ardappelen spoel ze schoon en snijd ze in dunne plakjes
was de augergine en courgette en snijd ze in gelijk soorte plakjes als de aardappelen
Was de pepers en snijd ze in de lengte
Vervolgens per groep ga je ze in een ruime koekepan bakken in olie, totdat ze goed gaar zijn.
Als je alles heb gebakken en uitgelekt hebt serveer je het op een boord, alles opelkaar. Voeg er wat zout bij.
Gebruik een klein beetje olie voor de in stukjes gesneden tomaat en bak deze goed totdat het een papje wordt. Doe er wat kruiden op en zout.
Leg dit bij de rest er boven op.
Maak vervolgens het sausje: 1 kom volle yoghurt zout en stamp een teentje knoflook apar met wat zout fijn.
Roer vervolgens dit samen met de yoghurt en schenk het over de aardappelen etc.
Dit gerecht is het lekkerst om te eten metvers Turkse brood.
HHHHEEEERRRLLLIJK!
Eet smakelijk!
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend