Kizartma (gebakken aardappel schijfjes etc)

2008-06-28
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 3 a 4 aardappelen
    1 aubergine
    1 courgette
    6 Turkse zoete of hete pepers
    1 tomaat
    1 thee lepel chilikruiden
    Olie (zonnebloem)
    zout naar smaak toevoegen
    Voor de saus
    1 kommetje volle yoghurt
    1 teentje knoflook
    Zout naar smaak toevoegen

Werkwijze

Stap1

Schil de ardappelen spoel ze schoon en snijd ze in dunne plakjes

was de augergine en courgette en snijd ze in gelijk soorte plakjes als de aardappelen

Was de pepers en snijd ze in de lengte

Vervolgens per groep ga je ze in een ruime koekepan bakken in olie, totdat ze goed gaar zijn.

Als je alles heb gebakken en uitgelekt hebt serveer je het op een boord, alles opelkaar. Voeg er wat zout bij.
Gebruik een klein beetje olie voor de in stukjes gesneden tomaat en bak deze goed totdat het een papje wordt. Doe er wat kruiden op en zout.
Leg dit bij de rest er boven op.

Maak vervolgens het sausje: 1 kom volle yoghurt zout en stamp een teentje knoflook apar met wat zout fijn.

Roer vervolgens dit samen met de yoghurt en schenk het over de aardappelen etc.

Dit gerecht is het lekkerst om te eten metvers Turkse brood.

HHHHEEEERRRLLLIJK!

Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Marokkaanse Harira soep

    Traditionele Marokkaanse Harira soep

  • Turkse pide met gehakt en Turkse kaas

    Turkse pide met gehakt en Turkse kaas

  • Marokkaanse briwat met vis

    Marokkaanse briwat met vis

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *