Koude Marokkaanse wortelsalade

2005-10-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 700 gr bospeentjes
    - 1 sjalot
    - halve bos koriander
    - halve bos bladpeterselie
    - sap van 1 citroen
    - 3 eetlepels azijn
    - flinke scheut olijfolie
    - 1 theelepel komijn
    - peper en zout

Werkwijze

Stap1

Maak de wortelen schoon en kook ze in water met een beetje zout gaar. Giet ze af en spoel ze met koud water en laat ze door en door koud worden in een bad met ijswaer.

Snij de worteltjes in piepkleine plakjes en meng met de fijngehakte kruiden, citroensap, azijn, gesnipperde sjalotje, olie, komijn, peper en zout.

Tenminste een uur laten rusten in de koelkast!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.