Lakrachel

2011-08-16
  • Opbrengst : 15
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Let op: je krijgt wel 31 broodjes uit dit recept. Je kan eventueel de helft van alle ingrediënten nemen voor 15 broodjes.
    eieren
    - 1 grote soepkom suiker
    - 1 Marokkaanse theeglas mazhar (of minder)(oranjebloesemwater)
    - 250 ml gesmolten boter
    - 1 Marokkaanse theeglas olie
    - 2 bakpoeder, 2 gistzakjes van 7 g. per stuk.
    - klein beetje zout
    - 2 eetlepels anijs
    - 2 eetlepels venkelzaad
    - 3 eetlepels sesamzaad.( en extra voor de garnering)
    - 1 liter warme, maar niet hete melk.
    - 2 kg meel, meer of minder dat kan, ligt aan het soort meel, de ene neemt sneller vocht op als het ander.

Werkwijze

Stap1

De eieren beetje los maken in een grote teil. Suiker erdoor heen, olie, mazhar, gesmolten boter, anijs, sesamzaad, en venkelzaad (allen NIET gemalen), warme melk, gist, bakpoeder, meel apart zeven en toevoegen, zout niet vergeten!

Meng dit even tot een mooi, zacht samenhangend deeg, niet kneden!

Bekleed een paar ovenbladen met bakpapier. vorm mooie rondjes van het deeg, leg deze met ruime afstand op de bakplaten. Bedek de bakplaten met grote pedaalemmerzakken.

Laat de broodjes ongeveer 1.5 uur tot 2 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix 3 eigeel met een beetje olie. Bestrijk de broodje met het eigeel. Bestrooi ze met sesamzaad.

(Zet de oven lager 180 graden) In de oven totdat ze mooi bruin zijn.

Laat ze even afkoelen en stapel ze op elkaar in een bord, zodra ze afgekoeld zijn, afdekken met folie.

Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar oefening baart kunst. Als je veel hebt gemaakt, kan je ze zodra ze zijn afgekoeld in vriezen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 23
Beoordeel dit recept

23 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (18)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    vanavond foto!

  2. Geplaatst door islamia23 aan 17-10-2005

    kan niet wachten

  3. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-10-2005

    GEK, Ik heb het recept geplaatst, maar er staat niks bij auteur.
    Ik kan het ook niet wijzigen..
    Sk, plaatst vanavond de foto.

  4. Geplaatst door oemnizar aan 17-10-2005

    Inscha Allah ga ik jou ecept proberen.
    Baraka allahoe fik.
    Groetjes

  5. Geplaatst door Hajar_Berkania aan 20-10-2005

    Salaam!! Ziet er lekker uit!! Ik ga het vanavond proberen Inscha Allah

  6. Geplaatst door beni_alhoceima aan 26-10-2005

    ik heb ze vandaag gemaakt ze zijn heerlijk

  7. Geplaatst door fati aan 26-10-2005

    madame cuisine de deeg moet toch ni dik zijn die moet soepel zijn maar ook ni te soepel?weet je ik heb ze gisteren gemaakt maar andere recept en ik ben oliie vergeten,pas nu las ik dat er olie in moest,maar toch zijn er gelukt en uitgekomen ahah,

  8. Geplaatst door soulfa aan 10-11-2005

    Ze zitten nu in de oven, ze zijn niet echt goe gerezen. Heb ze wel 2 uur laten staan.
    Ik wacht op het eind resultaat.

  9. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 10-11-2005

    en soulfa?

  10. Geplaatst door soulfa aan 10-11-2005

    ja, ze zijn gelukt. alleen de dooier mengen met olie vond ik minder ze kregen niet zo’n mooi kleurtje. Maar ze smaken heerlijk. Thanks.

  11. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 14-11-2005

    Fijn dat ze gelukt zijn.
    Je hoeft het eigeel niet met olie te mizen, met melk krijg je en zacht korstje.
    Of gewoon alleen eigeel kan ook.

  12. Geplaatst door liefmeisje aan 11-08-2006

    een domme vraag whahah maar hoeveel glazen gesmolten boter is 250ml wie kan me helpen hoop van jullie te horen beslama

  13. Geplaatst door tangia aan 11-08-2007

    MMU,welke meel gebruik je eigenlijk?

  14. Geplaatst door nadia20 aan 08-10-2008

    slm waarom lukt het mij niet? bij mij zijn ze zo hard als beton? HELP ME PLEASE

  15. Geplaatst door mevr_watata aan 05-06-2009

    is dit het recept dat ze voor een vliegende schotel gebruiken

  16. Geplaatst door mevr_watata aan 05-06-2009

    moet je nou bakpoeder en gist toevoegen of 1 van beide

  17. Geplaatst door malika aan 09-03-2016

    hallo
    even een vraagje; hoeveel eieren gebruik je hiervoor

  18. Geplaatst door ou-issa aan 29-04-2016

    Heveel eiren aub. Staat er niet bij…. groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.