Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

2018-01-31
  • Porties : 4 personen
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar in : 45m
Beoordeel dit recept:

Het recept van Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus. Is makkelijk te maken en is heerlijk. Loubia is een traditioneel Marokkaans gerecht.

Ingrediënten

  • - 500 g kalfsvlees
  • - 3 tomaten
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 1 ajuin
  • - 200 g witte bonen
  • - 3 soeplepels tomatensaus
  • - 1 tl. Komijn
  • - ½ tl. Paprikapoeder
  • - zout
  • - olijfolie

Werkwijze

Stap1

Laat de witte bonen een hele nacht weken. Doe het vlees, de bonen, de gehakte ajuin, de fijngesneden tomaten, de kruiden, de tomatensaus en de olijfolie in een kookpot. Doe water in de pan en voeg een beetje olijfolie toe. Zet alles op het vuur en laat het koken op matig vuur 30 min indien nodig af en toe wat water toevoegen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.