Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette

2018-01-14
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 2:20 u
  • Klaar in : 3:00 u
Beoordeel dit recept:

Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette. Heb je geen tajine dan kun je dit ook in een ouderwetse braadpan doen met een deksel.

Ingrediënten

  • - 5 eetlepels olijfolie
  • - 2 grote courgette
  • - 500g lamsbout in blokjes gesneden
  • - 2 grote ui fijngehakt
  • - 2 teentjes knoflook, fijn versnipperd
  • - 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • - 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • - 1 theelepel gemberpoeder
  • - 1 theelepel kurkuma
  • - 2 tomaten
  • - 2 wortels
  • - Handvol olijven
  • - Zout en peper
  • - Halve theeglas water
  • - 1 opgelegde citroen

Werkwijze

Stap1

Doe de olijfolie, de fijngehakte ui en alle kruiden in de tajine en marineer hierin het vlees tot het volledig zacht en gaar is 1 uurtje op een zacht regelmatig vuur, regelmatig een beetje water bijvoegen en voorzichtig doorroeren met een lepeltje.

Stap2

Voeg dan de tomaten, courgette, wortel de olijven toe en laat afgedekt op zeer laag vuur nog 1 uur stoven. Als laatste citroen, erbij en laat nog 20 minuten doorstoven. Er moet nu een dikke saus ontstaan zijn. Serveer met lekkere warme Marokkaanse brood.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *