Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen Recept
2018-02-10- Keuken: Marokkaanse, Noord-Afrikaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 1 Tajine
- Porties : 4 personen
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 1:25 u
- Klaar in : 1:50 u
Hier een makkelijk recept voor een Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen. Bij zo’n traditioneel Marokkaans brood mag niet ontbreken 🙂
Ingrediënten
- - Kip
- - 50 g groene olijven zonder pitten
- - 3 Rode uien
- - 3 uitgeperst teentje knoflook
- - 1 ingelegde citroen
- - 1 el gember
- - 1 el zwarte peperi
- - 1 el kurkuma
- - Snufje zout
- - Handvol fijngehakte peterselie
- - 5 el olijfolie
Werkwijze
Stap1
Olie in tajine, voeg de ui en de knoflook toe.
Stap2
Leg de stukken kip erin. Bestrooi met gember, zwarte peper, kurkuma en zout. Leg het deksel erop en laat 20 minuten op een zacht vuurtje staan. Voeg wat water alleen als het nodig is, vermeng met de ingrediënten en breng aan de kook.
Stap3
Dek af en laat 45 minuten zacht stoven terwijl u af en toe omroert. Voeg vervolgens de olijven, de peterselie en het citroen toe. Leg er opnieuw het deksel op en laat het nog 20 minuten sudderen totdat de kip gaar is.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
30 keer beoordeeld