Harcha

2006-04-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gr griesmeel (smeed)je hebt 2 soorten griesmeel grove en zachte je moet de zachte gebruiken.
    halve liter lauwe melk half vol met 1theelepel gist erin laten smelten
    1 pakje bakpoeder
    1 Marokkaanse theeglas suiker
    1 Marokkaanse theeglas olie
    1 drinkglas juce dorange
    jam om in te smeren en kokos om er op te strooien.

Werkwijze

Stap1

eerst de oven aan (oven niet te hoog zacht)dan de lauwe melk en gist in een kom dan suiker en olie toevoegen dan mixen tot alles gemend is dan stoppen en griesmeel toevoegen en pakje bakpoeder.en alles goed mixen in een ronde bakvorm besmeren met boterÿbeslager inÿgieten en in de oven 25 min ongeveer.

als je het er uit hebt gehaaldÿ meteen de juce dorange er over heen gieten

en als het afgekoeld is in een bord om kiepenÿen besmeren met jam en kokos

als je meer suiker er in wilt dan kan je ook anderhalf theeglas er in doen.

in plaats van kokos kan je ook noten schijfjes gebruiken

en in plaats van boter kan je het ook bekleden met bakpapier.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 22
Beoordeel dit recept

22 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (17)

  1. Geplaatst door sami aan 08-04-2006

    is dat wel lekker jam en kokes

  2. Geplaatst door fatema aan 08-04-2006

    ja het is heerlijk maar als je geen kokos lust dan kun je ook noten schijfjes gebruiken

  3. Geplaatst door ranja aan 10-04-2006

    hoi, welke juce d’orange…….of kan je ook gewoon sinaas zelf persen.

  4. Geplaatst door ranja aan 10-04-2006

    sorry, nog effe…hoe lang moet ie bakken…en blijft de kleur wit….

  5. Geplaatst door fatema aan 10-04-2006

    hoi ja als je geen juice dorange hebt kun je het ook persen.(van de lidl)
    van binnen blijft ie wit ja als je ziet dat de bovenkant bruin word dan moet je effe prikken en kijken of ie klaar is.

  6. Geplaatst door sami aan 31-05-2006

    heeeeeeeeee fatema ik heb het bij mijn tante gegeten.en het was herlijk en ik ga het zeker maken.

  7. Geplaatst door fatema aan 31-05-2006

    hey sami ik ben blij dat je het lekker vind je moet het zeker maken:D:D

  8. Geplaatst door sami aan 10-06-2006

    heeeeeeeeeee ik heb het gemaakt nou mijn man vond het zo lekker.hij zegt elke zondag moet je het maken.ojeeeeeeeee ook dat nog het was echt lekker

  9. Geplaatst door fatema aan 10-06-2006

    haha dankjwel het is ech lekker 😀

  10. Geplaatst door fati aan 16-08-2006

    salamoeykoem mag die harcha ook in de pan??

  11. Geplaatst door fatema aan 17-08-2006

    bedoel je in een pan en gebakkn in de oven?

  12. Geplaatst door kippetje aan 13-09-2006

    Ik koop altijd die zoute harcha. Als ik nu zout ipv suiker gebruik, dan kom ik tog op dat reccept uit? Zo niet, hebje dan misschien het recept van de zoute harcha, haha!! alvast bedankt!! Gt. Kip

  13. Geplaatst door nour aan 21-07-2007

    moet je de melk op warmen dan

  14. Geplaatst door sihama aan 26-08-2007

    het is erg lekker en makkelijk.

  15. Geplaatst door moedervan2 aan 02-02-2009

    hoe groot is de bakvorm?
    en is het verse gist of instant gist?

  16. Geplaatst door fatema aan 12-05-2009

    28 cm en het is verse gist. En je moet de melk een beetje opwarmen lauw.

  17. Geplaatst door selwa29 aan 30-12-2010

    gaat het morgen proberen incha-allah want eet het heel graag bij de thee. bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.