Marokkaanse msemmen

2018-01-27
  • Opbrengst : 12 stuks
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse Msemmen zijn een Maghrebijn lekkernij. Het is een soort van kruising tussen een brood en een pannenkoek.

Ingrediënten

  • - een kom = maakt niet uit welke
  • - 2 kommen bloem
  • - een halve kom griesmeel
  • - 2 kleine lepels bakpoeder
  • - 3 kleine lepels zout
  • - 2 kleine lepels broodgist
  • - zonnebloemolie
  • - boter
  • - griesmeel

Werkwijze

Stap1

Je pakt een kom (maakt niet uit welke), je vult je kom 2 keer met bloem en een halve met griesmeel. Doe 2 kleine lepels bakpoeder, 3 kleine lepels zout en 2 kleine lepels broodgist erbij. Alles mengen met lauw water tot een soepel deeg, hangt af welke kom je gebruikt hebt. 30 min laten staan en weer even kneden.

Stap2

Na 10 min een slang maken en bollen ter grootte van mandarijn. Msemmen bolletjes vormen met deeg

Stap3

Mengsel van olie en en gesmolten boter maken en bollen uitrollen zoals op foto plooien en met griesmeel strooien. Een kwartier laten staan en uw klein vierkant groter maken en in warme pan Vouwen van Marokkaanse msemmen Thats it xx

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.