Marokkaanse vegetarische Harira

2008-10-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 4 wortelen
  • 2 uien
  • - 2 courgettes die je in zeer kleine stukjes moet snijden en er 1 van apart moet houden
  • - 1 a 2 vastokende aardappelen
  • - 1 kop vol (de hele nacht in water) geweekte kikkererwten, al dan niet zonder velletje
  • - 2 bij voorkeur zachte rijpe (vlees-)tomaten
  • - 7 eetlepels bulgur (Turkse winkel)
  • - 2 eetlepels zonnebloemolie
  • - 1 eetlepel tomatenpuree zout en peper naar smaak
  • - 1 dessertlepel komijnpoeder
  • - 1/2 dessertlepel kaneelpoeder
  • - 1/2 dessertlepel thijm (naar keuze)
  • - 1 bosje fijngehakte koriander

Werkwijze

Stap1

Verhit in een kookpan de olie en fruit daarin de fijngehakte uien aan met wat zout.

Voeg alle groenten in blokjes gesneden toe (behalve 1 in zeer kleine stukjes gesneden courgette tot het einde van de kooktijd), de specerijen en driekwart van de fijngehakte koriander. Bedek met water en breng aan de kook.

Stap2

Zet het gas na 30 minuten koken uit, haal de gekookte kikkererwten uit de soep (dat gaat gemakkelijk, want ze zakken naar de bodem) en houd die apart.

Stap3

Pureer de soep met een staafmixer of doe ze in een blender of keukenmachine. Doe de soep weer in de pan en doe er weer de kikkererwten bij. Controleer of er genoeg zout/peper in de soep zit, voeg evt nog wat water toe als de soep te dik is en doe er ook de zeer klein gesneden stukjes apart gehouden courgette bij.

Stap4

Breng de soep opnieuw aan de kook, strooi er de bulgur bij en kook zachtjes al roerend 10 minuten door.

Dien de soep op in mooie soepkommen, bestrooid met wat verse koriander en wat citroensap en serveer daarbij grote stukken Marokkaans brood of knapperig stokbrood.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 29
Beoordeel dit recept

29 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door MadamS aan 06-11-2008

    Ga het vanavond proberen, was een tijdje op zoek naar het recept. Hoeveel water doe je erbij? beslemma

  2. Geplaatst door sadiye aan 06-11-2008

    dat moet je zelf een beetje uitvissen het ligt er aan hoe dik je de soep wilt.

  3. Geplaatst door MadamS aan 06-11-2008

    sjoekran

  4. Geplaatst door sadiye aan 06-11-2008

    ben jij deze soep nou aan het maken??is echt lekker ik had hem toevallig gisteren gemaakt 😀

  5. Geplaatst door melika02 aan 02-09-2010

    ik wil deze soep straks maken. Kan ik er ook linzen erbij doen? zoja….vanaf het begin en dan meepureren of anders?

  6. Geplaatst door sadiye aan 03-09-2010

    ja je kan de linzen ergewoon bij doen ;)succes

  7. Geplaatst door sadiye aan 03-09-2010

    gewoon vanaf het begin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.