Msemmen met amandelen en honing recept

2018-01-19
Beoordeel dit recept:

Het recept van msemmen met amandelen en honing. Heerlijke rghifaat voor bij de thee, deze kun je bijvoorbeeld ook met banketbakkersroom vullen en poedersuiker er overheen strooien.

Ingrediënten

  • - 500 g patentbloem
  • - 2 eieren
  • - zout
  • - 1 tl boter
  • - 1 tl za3fran lhor (eventueel) / Echte saffraan
  • - honing
  • - amandelen of sesamzaad

Werkwijze

Stap1

Doet de bloem in een kom, doe daarna de 2 gemixt eieren, zout, boter en de zaf3an lhor (deze eerst verkruimelen) erbij. Blijf er water bij doen en kneden tot een soepele deeg.

Stap2

Verdeel het deeg in 15 gelijke staafjes daarna laat je ze ongeveer half uur even rusten. Pak daarna een staafje, rek dit uit zo dun mogelijk en smeer het te gelijke tijd in met olie. Vouw het vervolgens in een vorm tot je een paketje krijgt (zoals op de foto).

Stap3

As je klaar bent met vouwen, verhit olie in een koekenpan. Pak daarna een ghraifa / msemmen die druk je nog een keer tot een vierkantje uit en die doe je in de koekenpan en zo ga je ook verder met de rest tot je klaar bent.

Stap4

Elke rghifa /msemmen die je er uit de olie haalt een lepeltje honig er overheen smeren en strooi er amandelen of sesamzaad op. Je kun ze vullen met wat jij lekker vind. Je kunt bijvoorbeeld ook banketbakkersroom mee vullen en poedersuiker overheen strooien.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.