Notenbonbons

2007-10-02
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 125 gram amandelen
    125 gram pinda's
    125 gram sesamzaad
    1 pak biscuitjes
    1 groot blikje (nestlé) gecondenseerde melk (400 ml)
    chocolade
    kleine papieren vormpjes

Werkwijze

Stap1

 

 BISMILLAH

amandelen ontvellen en licht bruin bakken, af laten koelen

sesamzaad  knapperig en lichtbruin roosteren

pinda's en amandelen grof malen ( moeten dus kleine stukjes blijven)

biscuit jes grof verkruimelen ( handig om deze in een stevige plastic zak te doen en er dan met de deegroller over heen gaan)

het geheel mengen met de geconsendeerde melk, een halfuurtje in de ijskast zetten.

ondertussen de chocolade smelten.

maak met vochtige handen kleine bolletjes en doop deze in de chocolade, laten afkoelen op bakpapier  of aluminiumfolie  en dan pas in de papieren vormpjes doen. ( dan blijven het mooie bolletjes) 

als je ze bijvoorbeeld wilt maken met een trouw- of geboortefeest, neem je gewoon de dubbele hoeveelheid en dan heb je een grote schaal (tauws) vol. Hou er in ieder geval een paar voor jezelf achter want ze zijn zo op

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.