Pindakoekjes

2008-03-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 soepkom pinda's ( gemalen)
    1 soepkom kokos
    2 soepkommen bloem
    2 theeglazen poedersuiker
    2 theeglazen olie
    2 zakjes bakpoeder marokkaanse ( ik woon in marokko dus gebruik altijd marokkaanse bakpoeder daar zit 5 gram in een zakje in de nederlandse zit 10 of 15 gram ingebruik er dan 1)
    schil van 2 citroenen raspen

Werkwijze

Stap1

cocos, pinda's, poedersuiker, citroenschil en olie mengen, eieren één voor één toevoegen. bakpoeder mengen met de bloen en deze door het mengsel scheppen.

een half uurtje in de ijskast zetten, dan met vochtige handen langwerpige koekjes van vormen aan het eind met duim en wijsvinger een beetje samenknijpen.

let op deze koekjes worden tijdens het bakken veel groter, je moet ook niet te veel meer kneden, dan krijg je een luchtig resultaat.

in een voorverwarmde oven op circa 160° 15 à 20minuten bakken.

af laten koelen en bestrooien met poedersuiker

deze hoeveelheid is voor een grote schaal (tauws)

als je niet zoveel wil bakken neem je gewoon in plaats van een soepkom een groot koffiekopje pinda's, cocos en 2 kopjes bloem 2 eieren, 1 glas olie, 1 glas poedersuiker en 1 geraspte citroen

voor een extra leuk tintje kan je de koekjes verpakken in papiertjes. Ook in Nederland wellicht verkrijgbaar bij een goede marrokkaanse winkel. Anders knip je ze zelf van papieren servetjes

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.