Pindakoekjes

2005-10-31
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Halve zak gezouten pindas gewoon die goedkope!
    1 cola glas gemalen suiker
    1 glas olie
    bloem op gevoel

Werkwijze

Stap1

ALLE ingr mengen deeg mag niet te hard zijn moet lekker zachtr zijn, als je niet wilt dat ie zop kruimeld meer meel erbij doen..Maar kruimelig hoort ie te zijn!Dan bolletjes maken en op bakplaat leggen oven voorverwarmen op 175 graden en afbakken tot mooi kleurtje heeft en dan in papiertje wikkelen...

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 30
Beoordeel dit recept

30 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (33)

  1. Geplaatst door amira_van_kozina aan 31-10-2005

    RECEPT!!!!!!

  2. Geplaatst door ellouisa aan 31-10-2005

    Deze zocht ik!! Kom op met dat recept!

  3. Geplaatst door ceuta aan 31-10-2005

    oke ladys super makkelijk

  4. Geplaatst door bnioukilya aan 01-11-2005

    waar haal je die papiertjes?

  5. Geplaatst door ceuta aan 01-11-2005

    ik heb deze in rue de braband gehaald marokkaanse winkels hebben ze ze ook wel.

  6. Geplaatst door Annie aan 01-11-2005

    ja marokaanse bakker heeft ze ook altijd..maar k ga deze ook proberen te maken dan strax…heb gster al wat gemaakt en weggegooid,maar hopen dat dit wel lukt anders kilt me moeder mij ahah

  7. Geplaatst door sanida aan 01-11-2005

    hoe veel gram heb je nodig voor de pinda,s en moet je die malen of niet

  8. Geplaatst door sai77 aan 01-11-2005

    heb deze koekjes al veel keer proberen te maken maar het lukt me niet
    heb al deze ingredienten gedaan een 4 lepels bloem er bij maar ze zijn niet kruimelig

  9. Geplaatst door ellouisa aan 01-11-2005

    bedankt voor het recept, maar een paar vraagjes: hoeveel is een halve zak pinda’s? 250 gr of 500? en is een glas olie, een theeglas? Hoeveel bloem ongeveer, een paar eetlepels of echt een half pak?

  10. Geplaatst door ceuta aan 01-11-2005

    halve zak is: 250gr
    glasolie:theeglas (marokkaans)
    Bloem ongeveer half pak ja..

  11. Geplaatst door amira_van_kozina aan 02-11-2005

    he ceuta waar kan ik die papiertjes verkrijgen?? zijn ze ook te koop in supermarkten ofzo??? ik woon in het zuiden dus hier heb je niet veel marokkaanse winkels en degenen die er wel zijn die verkopen ze niet (verkopen alleen groenten,fruit,noten,vlees enz) ik hoop dat je me kunt helpen!!! Thanks alvast!!!

  12. Geplaatst door amira_van_kozina aan 02-11-2005

    enne AID MOBARAK SAEED ALLEMAAL!!!!!!!

  13. Geplaatst door ceuta aan 03-11-2005

    Allah bar3fik meid ik denk dat je dan echt in beverwijk moet zijn als jullie nietveel van die winkels hebben..

  14. Geplaatst door asi aan 05-04-2006

    Heey ceuta moet je het ALLEEN met olie mengen?

  15. Geplaatst door oumjalil aan 18-10-2006

    ziet er lekker uit morgen even proberen je hoort het wel

  16. Geplaatst door sallywoman aan 19-10-2006

    Heb ze vandaag gemaakt zijn goed gelukt thanc voor het recept ceuta 😉

  17. Geplaatst door sallywoman aan 19-10-2006

    Heb ze vandaag gemaakt zijn goed gelukt thanc voor het recept ceuta 😉

  18. Geplaatst door sallywoman aan 19-10-2006

    Heb ze vandaag gemaakt zijn goed gelukt thanc voor het recept ceuta 😉

  19. Geplaatst door oumabderahman aan 22-10-2006

    heb ze ook vandaag gemaakt en ze zijn HEEERRRRRRRRRLIJK, DANKJE WEL OEGTIE. en voor de andere zusters, je moet heel weinig meel doen, ook al is de deeg nog kruimelig, pak er een stukje van en maak er balletje van en ga zo door.
    ik heb ze daarna ook nog in poedersuiker gerold..mmmmmmmmmm

  20. Geplaatst door sjaahida aan 05-02-2007

    ze zijn inderdaad erg lekker. heb ze gister bij mijn vriendin gegeten . ga ze inshallah zelf ook snel maken

  21. Geplaatst door Nas aan 05-02-2007

    ja he sjaahida was lekker!! wanneer kom ik ze bij jou eten dan??? hahaha maar t is heerlijk!!

  22. Geplaatst door faiza aan 13-08-2007

    hey, moeten die pindas er zo in? niet gemalen of gehakt?

  23. Geplaatst door sjaahida aan 16-08-2007

    je moet de pindas wel malen niet al te fijn en niet te grof

  24. Geplaatst door sanae.sanae aan 16-12-2007

    als je er meel bij doet word ie helemaal niet kruimelig. ik doe het zo

    500gr gemalen en geroosterde amandelen,
    1 theeglas gesmolten boter
    2 glazen poedersuiker

    dit meng je gewoon samen het deeg moet bijna plakkerig zijn. als het te droog is doe meer boter bij! je zal zien het resultaat is heerlijk!!!

  25. Geplaatst door superkok aan 16-12-2007

    zal ook wel willen maken sanae.sanae

  26. Geplaatst door superkok aan 16-12-2007

    veel reacties zijn er nu niet meer

  27. Geplaatst door sanae.sanae aan 16-12-2007

    weet je wat zo jammer is, sommige recepten kloppen helemaal niet! ik heb een keertje bijna 2 kg amandelen weggegooid om een recept die niet volledig is en mislukt was. mensen als jullie wat plaatsen plaat dan een recept die juist is, khou niet ta7ramijath!!

  28. Geplaatst door sanae.sanae aan 16-12-2007

    ps.die pindakoekjes heel voorzichtig mee omgaan, ze gaan snel kapot, omdat ze erg zacht zijn. niet te lang laten bakken want er valt niks te bakken omdat er geen meel in zit. als je ziet openbarsten meteen uit de oven halen.

    geniet ervan zou ik zeggen

  29. Geplaatst door superkok aan 17-12-2007

    ik heb eens een recept gemaakt maar dat was helemaal niet waar 50porties stond er ik kreeg er 14

  30. Geplaatst door sanae.sanae aan 31-12-2007

    ja echt da klopt langs geen kanten , verschikkelijk en schandalig is dat!

  31. Geplaatst door sanae.sanae aan 31-12-2007

    ja echt da klopt langs geen kanten , verschikkelijk en schandalig is dat!

  32. Geplaatst door kadilin aan 31-12-2007

    assalaam , ik heb een bakencyclopedie vol met taarten, koekjes en bonbons. Echt een duur boek, daar staan ongelooflijk maar waar ook heel veel recepten in die voor geen meter kloppen. Dan baal je echt de hele middag druk, je keuken één grote bende en uiteindelijk heb je nog niets op tafel. Ik maak dus liever de recepten die ik van andere vrouwen krijg of die ik hier van Tajin haal dan uit dat grote dikke boek.overigens die pindakoekjes zijn lekker ik maak ze zelf ook nog in een andere variatie zie onder categorie koekjes; pinda-cocoskoekjes. Daar krijg je echt een hele boel koekjes van. besslama

  33. Geplaatst door Roosje23 aan 13-09-2009

    Kan ik ook Ongezouten pinda’s nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.