Shoarma ovenschotel
2007-03-02- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4 a 6
Ingrediënten
shoarmavlees(lams) (ongeveer een ons per persoon)
sperziebonen (een grote hand per persoon)
een zak rosti uit de diepvries
geraspte oude kaas(geen jonge, dat heeft geen smaak!)
een pakje pitabroodjes of een groot Turks of marokkaans brood
knoflooksaus
sambal
Werkwijze
Stap1
Bak het shoarmavlees(niet te lang, want het gaat ook nog in de oven)
en kook de sperzieboontjes(ook weer niet te lang)
Giet het overgebleven vet van het shoarmavlees af, en doe het vlees in een hoge ovenschaal,
Daarna de gekookte sperziebonen op het vlees,
en daarna de rosti op de sperziebonen,
en tenslotte de gerapste kaas.
Doe de ovenschotel zo een 20 minuutjes op 180 graden de oven in(voorverwarmd).
Laat de kaas goed smelten en wacht tot er een krokant gouden korstje op onstaan is.
en klaar!
serveer de schotel met brood en sausjes!
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
7 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door miss ikkie aan 02-03-2007
wat zijn rosti?
Geplaatst door miss ikkie aan 02-03-2007
kan je een foto plaatsen??thanxx
Geplaatst door Nas aan 02-03-2007
salaam miss ikkie, rosti zijn geraspte aardappels die je bij elkaar propt en dan in een koekepan gaat bakken dus dan worden t meer van die ronde schijven!! ik hoop dat je t snapt hahaah nas
Geplaatst door Yocki aan 03-03-2007
Ja rosti is in ronde schijfvorm te verkrijgen, maar ik bedoel de losse rosti, zeg maar geraspte aardappel..
Geplaatst door Yocki aan 03-03-2007
Ik zal van de week een foto plaatsen als ik het gerecht gemaakt heb!
Geplaatst door sousi aan 17-03-2007
kom die foto nog