Shorba – soep

2018-02-03
  • Porties : 6 personen
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 60m
  • Klaar in : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Het recept van Shorba, heerlijke soep met dit koude weer of tijdens de Ramadan in plaat van Harira. Je krijgt het er heerlijk warm van.

Ingrediënten

  • shorba soep ingrediënten
  • - 1 kom in blokjes gesneden kalfsvlees
  • - 1 ui fijngesneden
  • - 3 tomaten geschild
  • - Busje koriander en mehednous ( turks peterselie)
  • - 1 klein blikje tomatenpuree
  • - 1 pakje tomaten instand soep ( zie foto)
  • - 2 vleesboullionblok
  • Naar smaak kan je
  • - 1 eetlepel smen ( = glee is soort belegen boter met sterke smaak )ook bijvoegen , kan je ook weglaten.
  • - 2 eetlepel olijfolie
  • - 1 en 1/2 liter water
  • - 500 ml water
  • - 1 eetlepel currykruiden
  • - 1 kom vermicelli of kleine vogeltjestong pasta

Werkwijze

Stap1

Olie in pan daar de vlees en ui aanstoven 5 min. Shorba vlees uien in olie in een pan

Stap2

Koriandermix, kruiden, tomaten, boullionblokjes, tomatenpuree, pakje soep in beker van blender plus 0,5 liter water fijnmalen, fijnmixen. shorba ingredienten fijn mixen

Stap3

Giet de mix in de pan op het vlees doe daar de water bij en laat 45 min koken op zacht vuur, voeg de vermicelli bij laat nog 10 min bijkoken regelmatig roeren , proef en kruid bij naar smaak als je het graag hebt doe ook de smen erbij❤

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.