Smida Stokbroden

2018-03-03
  • Opbrengst : 4 stokbroden
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette (letterlijk “stokje”). Het stokbrood dateert uit de 19e eeuw. De bereidingswijze van dit brood komt uit Oostenrijk. Daarom wordt baguette in Frankrijk door de bakkers ook wel ‘Weens brood’ genoemd. Dit recept is voor 4 Smida Stokbroden.

Ingrediënten

  • - 350 gr bloem
  • - 150 gr griesmeel/smida middel
  • - 8 gr gist
  • - 11 gr zout
  • - 15 ml olijfolie
  • - 320 ml lauw water

Werkwijze

Stap1

Droge ingrediënten (bloem, griesmeel, gist en zout) mengen, daarna de rest erbij (water en olijfolie). Goed kneden tot je een mooie zachte deeg krijgt die niet plakt. Als het nog plakt doe wat meel erbij!

Stap2

Maak een bol en leg die in een ingevette kom. Laat die voor ongeveer 45 min rijzen.,

Stap3

Hierna 4 gelijke bollen maken en vormen als stokbroden zoals je hieronder (eind van het recept) op de video kan zien.

Weer ongeveer 30 min laten rijzen. Ondertussen oven op 230 gr voorverwarmen.

Stap4

De stokbroden insnijden met scherp mesje bestrooien met griesmeel en afbakken in zo'n 20 min. Smida griesmeel Stokbroden

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.