Smida Stokbroden
2018-03-03- Keuken: Oostenrijkse
- Gang:Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 4 stokbroden
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 20m
Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette (letterlijk “stokje”). Het stokbrood dateert uit de 19e eeuw. De bereidingswijze van dit brood komt uit Oostenrijk. Daarom wordt baguette in Frankrijk door de bakkers ook wel ‘Weens brood’ genoemd. Dit recept is voor 4 Smida Stokbroden.
Ingrediënten
- - 350 gr bloem
- - 150 gr griesmeel/smida middel
- - 8 gr gist
- - 11 gr zout
- - 15 ml olijfolie
- - 320 ml lauw water
Werkwijze
Stap1
Droge ingrediënten (bloem, griesmeel, gist en zout) mengen, daarna de rest erbij (water en olijfolie). Goed kneden tot je een mooie zachte deeg krijgt die niet plakt. Als het nog plakt doe wat meel erbij!
Stap2
Maak een bol en leg die in een ingevette kom. Laat die voor ongeveer 45 min rijzen.,
Stap3
Hierna 4 gelijke bollen maken en vormen als stokbroden zoals je hieronder (eind van het recept) op de video kan zien.
Weer ongeveer 30 min laten rijzen. Ondertussen oven op 230 gr voorverwarmen.
Stap4
De stokbroden insnijden met scherp mesje bestrooien met griesmeel en afbakken in zo'n 20 min.
Gemiddelde waardering
(3.1 / 5)
8 keer beoordeeld