Suikerkoekjes

2011-01-20
  • Opbrengst : 20 stuks
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 glas suiker
  • - 1 glas olie
  • - 2 zakjes vanillesuiker
  • - 1 backpoeder
  • - beetje zout
  • - bloem tot je een zacht deeg krijgt

Werkwijze

Stap1

Begin met de suiker en olie te mengen.
Goed roeren en voeg de vanillesuiker en zout toe.
Meng dit goed met elkaar.
Doe er beetje bij beetje de bloem bij tot je voelt dat je
bolletjes kan maken met het deeg.
Let op het deeg mag niet te hard zijn.
Laat het deeg half uur rusten.
Na half uur begin je met het deeg bolletjes te maken evengroot als een walnootje.
En maak van het bolletje deeg geleidelijk aan een driehoekje. dit doe je met je vingers.
Zet de koekjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Bak ze op 200° en laat ze zeker een half uur of meer in de oven.
Deze koekjes bakken heel snel dus hou ze in het oog.
Als de koekjes gebakken zijn haal je ze van de bakplaat en steek ze in een doosje en als ze afgekoeld zijn sluit je het doosje dan blijven ze lekker.

Tip: hoe langer je de koekjes in het doosje laat hoe beter ze gaan smaken.

Afbeelding zet ik er later op omdat ik het pas gemaakt heb.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2 / 5)

2 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door koken20 aan 22-01-2011

    Lijkt mij wel wat…kan je ook poedersuiker gebruiken,bedankt voor het recept

  2. Geplaatst door smoske aan 22-01-2011

    Graag gedaan.
    Ik zou zeggen probeer het eens.
    Waarom niet.
    ik moet er wel bij zeggen da ze kei lekker zijn
    groetjes

  3. Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011

    Hoi smoske waar smaken deze koekjes naar?Heeft het een speciale smaak is het hard of zacht?Hoeveel stuks krijg jij uit deze recept?En hoe moet het deeg zijn moet het aan je handen plakken hoe zacht moet het en wanneer komt het fototje van deze recept?? 😀 😀

  4. Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011

    ik wil deze koekjes namelijk nu zo make 😀

  5. Geplaatst door smoske aan 23-01-2011

    Heey sadiye van deze koekjes krijg ik er zeker een stuk of 20 uit. De smaak kan ik heel moeilijk te moeilijk te beschrijven ik kan alleen zeggen da het zoet is. nee het deeg mag niet aan je handern plakken als je voelt da je bolletjes kan maken met het deeg dan is het goed. En de foto plaats ik zo snel mogelijk insha’allah. goed?
    groetjes

  6. Geplaatst door smoske aan 23-01-2011

    o sorry ik bedoelde moeilijk te beschrijven.

  7. Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011

    zijn de koekjes hard of zacht moet ik hem aandrukken als ik er driehoekjes van gemaakt heb of moeten ze hoog blijven?

  8. Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011

    want je heb ook een andere recept hier op tajin druk op zoeken endan schrijf suikerkoekjes dan komt en nog een andere die is met noten en kaneel erop heb jij die wel is geprobeerd smoske?

  9. Geplaatst door smoske aan 23-01-2011

    NEE vooral niet aandrukken.
    De bodem gaat erg krokant worden en het bovengedeelte is wa zacht.
    Je zal het wel merken na een dag of twee.
    Ik hoop dat je dit duidelijk vind. maar ik zal er zo snel mogelijk een fotootje van maken

  10. Geplaatst door smoske aan 23-01-2011

    nee nog nooit. maar wil het wel eens proberen . Is die van jou dan??

  11. Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011

    http://www.tajin.nl/recepten/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=&func=detail&id=912 kopier dit aan je internetpagina dan kan je hem zien het receptje is niet van mij

  12. Geplaatst door smoske aan 23-01-2011

    ja is een leuk een receptje, makkelijk ook . Dit ga ik zeker eens uitproberen een van de dage insha’allah. bedankt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.