Zachte broodjes

2008-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
    1 ½ eetlepels olie
    1 ei
    7 eetlepels suiker
    ½ zakje bakpoeder
    125 lauw melk
    100 ml lauw water
    1 zakje droge gist
    snufje zout

Werkwijze

Stap1

voeg bij bloem bakpoeder, suiker ei,, gist oplossen in een beetje melk en deze ook bij bloem

voegen dan olie, melk en water kneed hiervan een zachte/plakkerige deeg.

Verdeel het in kleine bollen en rol deze in slieten van 12 a 15 cm.

Vervolgens maak je een ronde vlecht van en leg deze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier

Laat het ongeveer 30 minuten rijzen.

Bestrijk broodjes met eigeel en bak het in voorverwarmde oven ongeveer 15 a 20 minuten..

Je handen vetten met een beetje olie, deeg is plakkerig.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (17)

  1. Geplaatst door oma aan 11-10-2008

    ziet lekker uit ik ga moergen maken chokran elviarr

  2. Geplaatst door elviarr aan 11-10-2008

    graag gedaan meid…

  3. Geplaatst door elviarr aan 12-10-2008

    JE HANDEN VETTEN MET EEN BEETJE OLIE DEEG IS ERG PLAKKERIG

  4. Geplaatst door zusje1981 aan 17-11-2008

    moet je vlechten met 2 of met 3 slierten

  5. Geplaatst door elviarr aan 30-11-2008

    je maakt 1 lange sliert die ga je rondom vlechten

  6. Geplaatst door kiki1234 aan 12-12-2008

    dank je voor het receptttt:D:D

  7. Geplaatst door elviarr aan 12-12-2008

    geen dank

  8. Geplaatst door kiki1234 aan 09-01-2009

    ik heb ze geprobeerd maar ze zijn hard/.

  9. Geplaatst door fdhdfhfgh aan 09-01-2009

    ik heb ook ze geprobeerd bij mij zijn ze ook hard

  10. Geplaatst door elviarr aan 17-01-2009

    vreemd.
    was deeg niet te droog ofzo

  11. Geplaatst door nordin800 aan 14-02-2009

    je kan de recept lezen bij marokko cumunity cuisine louaiza daar kan je zien hoe ze maakt met plaatjes

  12. Geplaatst door elviarr aan 27-02-2009

  13. Geplaatst door Farouza aan 29-03-2009

    hoi ik vroeg me af waneer de olie erin moet!!

  14. Geplaatst door hammoudi aan 13-04-2009

    hoi ik heb ze uit geprobeert maar ze zijn niet gelukt en met het vlegten ging het al moelijk want ze plakten heel erg en op die plaatje zien ze er wel heel mooi uit hihihihih vogende keer nogmaals proberen tofe saait zo leer ik nog eens wat hihihihih

  15. Geplaatst door elviarr aan 24-05-2009

    beetje laat met antwoord sorry kom niet veel op de site.
    Farouza,vergeten te vermelden.. samen met derast wat er in gaat.

  16. Geplaatst door elviarr aan 24-05-2009

    hallo hammoudi
    jammer, volgende keer beter, je hand goed vetten met olie zo dat gemakkelijk gaat met vlechten.

  17. Geplaatst door aliyahbedankjes aan 29-03-2012

    bij mij zijn zacht door boter bij toe te voegen en 1 gekookte aardappel.. maar boter alleen is ook goed groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.