Tagliatelle met scampi’s

2009-12-21
  • Porties : 5
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Tagliatelle (spreek uit: tal.jia.tel.le) is een Italiaanse pasta uit de regio Emilia-Romagna. Naar vorm zijn het lintnoedels of bandnoedels, naar samenstelling meestal eiernoedels.

In droge vorm zijn de linten zeven mm breed, in gekookte vorm worden zij acht mm breed. De pasta wordt meestal met saus geserveerd, waarvan de Bolognesesaus de bekendste is.

Om tagliatelle makkelijk te kunnen opdienen gebruikt men een spaghettitang.

Ingrediënten

  • Saus:
    - olijfolie
    - 6tenen look
    - 1 blik gepelde tomaten
    - champignons
    - scampi's
    - rode pesto
    - boursin cuisine tomaat en kruiden
    - room
    - sambal
    - peper
    - zout
    - paprikapoeder
    - peterselie tagiatelli

Werkwijze

Stap1

Laat ondertussen de tagiatelli koken tot de gewenste gaartijd. je neemt een diepe pot en doe er de olijfolie in en de look(geplet) en laat een beetje bakken en voeg dan het blikje tomaten aan toe en laat koken tot het sap verdampt is.

Kruid dan het mengsel.

Voeg er dan de champignons aan toe en laat bakken. dan voeg je de scampi's aan toe tot ze roze kleuren. voeg er een lepeltje sambal en de rode pesto aan toe. dan voeg je een grote lepel boursin aan toe en laat al roerend smelten een potje room toevoegen en wat peterselie. Klaar!!! eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 15
Beoordeel dit recept

15 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.