Tagliatelle met scampi’s
2009-12-21- Keuken: Italiaanse
- Gang:Hoofdgerecht, Lunch
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 5
- Bereidingstijd : 30m
Tagliatelle (spreek uit: tal.jia.tel.le) is een Italiaanse pasta uit de regio Emilia-Romagna. Naar vorm zijn het lintnoedels of bandnoedels, naar samenstelling meestal eiernoedels.
In droge vorm zijn de linten zeven mm breed, in gekookte vorm worden zij acht mm breed. De pasta wordt meestal met saus geserveerd, waarvan de Bolognesesaus de bekendste is.
Om tagliatelle makkelijk te kunnen opdienen gebruikt men een spaghettitang.
Ingrediënten
- Saus:
- olijfolie
- 6tenen look
- 1 blik gepelde tomaten
- champignons
- scampi's
- rode pesto
- boursin cuisine tomaat en kruiden
- room
- sambal
- peper
- zout
- paprikapoeder
- peterselie tagiatelli
Werkwijze
Stap1
Laat ondertussen de tagiatelli koken tot de gewenste gaartijd. je neemt een diepe pot en doe er de olijfolie in en de look(geplet) en laat een beetje bakken en voeg dan het blikje tomaten aan toe en laat koken tot het sap verdampt is.
Kruid dan het mengsel.
Voeg er dan de champignons aan toe en laat bakken. dan voeg je de scampi's aan toe tot ze roze kleuren. voeg er een lepeltje sambal en de rode pesto aan toe. dan voeg je een grote lepel boursin aan toe en laat al roerend smelten een potje room toevoegen en wat peterselie. Klaar!!! eet smakelijk
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
15 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend