Lakrasem – krissat

2005-10-17
  • Opbrengst : 15
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  •  Let op: je krijgt wel 31 broodjes uit dit recept. Je kan eventueel de helft van alle ingrediënten nemen voor 15 broodjes.
    - 4 eieren
    - 1 grote soepkom suiker
    - 1 Marokkaanse theeglas mazhar (of minder)(oranjebloesemwater)
    - 250 ml gesmolten boter
    - 1 Marokkaanse theeglas olie
    - 2 bakpoeder, 2 gistzakjes van 7 g. per stuk.
    - klein beetje zout
    - 2 eetlepels anijs
    - 2 eetlepels venkelzaad
    - 3 eetlepels sesamzaad.( en extra voor de garnering)
    - 1 liter warme, maar niet hete melk.
    - 2 kg meel, meer of minder dat kan, ligt aan het soort meel, de ene neemt sneller vocht op als het ander.

Werkwijze

Stap1

De eieren beetje los maken in een grote teil. Suiker erdoor heen, olie, mazhar, gesmolten boter, anijs, sesamzaad, en venkelzaad (allen NIET gemalen), warme melk, gist, bakpoeder, meel apart zeven en toevoegen, zout niet vergeten!

Meng dit even tot een mooi, zacht samenhangend deeg, niet kneden!

Bekleed een paar ovenbladen met bakpapier. vorm mooie rondjes van het deeg, leg deze met ruime afstand op de bakplaten. Bedek de bakplaten met grote pedaalemmerzakken.

Laat de broodjes ongeveer 1.5 uur tot 2 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix 3 eigeel met een beetje olie. Bestrijk de broodje met het eigeel. Bestrooi ze met sesamzaad.

(Zet de oven lager 180 graden) In de oven totdat ze mooi bruin zijn.

Laat ze even afkoelen en stapel ze op elkaar in een bord, zodra ze afgekoeld zijn, afdekken met folie.

Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar oefening baart kunst. Als je veel hebt gemaakt, kan je ze zodra ze zijn afgekoeld in vriezen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 35
Beoordeel dit recept

35 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (23)

  1. Geplaatst door riannah aan 18-10-2005

    Ziet er weer super lekker uit Madam Cuisine !!
    Ik was bezig hier mijn recepten te plaatsen alleen op een of andere manier kan ik de fotos niet plakken, wie weet raad ??

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005

    ja dat is een probleem,ik heb het doorgegeven aan de beheerders ik hoop dat er snel wat aan wordt gedaan

  3. Geplaatst door wardaroosje aan 21-10-2005

    Salam MMU ik heb net je krissat gemaakt en ze waren heerlijk en zo zacht. heel erg bedankt en tot gauw incha allah
    liefs warda

  4. Geplaatst door fatema aan 08-04-2006

    salaam heerlijke broodjes heb ze gister gemaakt.

  5. Geplaatst door cinderella76 aan 04-05-2006

    salaam ladies, heb deze broodjes gisteren gemaakt en ze waren erg lekker!!! Dank je wel

  6. Geplaatst door fatema aan 18-06-2006

    salaam ik heb een vraagje hoe komt het dat die broodjes hard worden???

  7. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 19-06-2006

    Deze broodjes worden niet hard.
    Ze blijven zeker 4 dagen zacht.
    Je moet ze goed inpakken in alluminiunfolie en in een plastic zak.

    Je kan ze ook heel goed invriezen, dan blijven ze heerlijk vers!

  8. Geplaatst door gelderse aan 08-08-2006

    Ik heb ze gisteren gemaakt. Ze zijn lekker zacht. Gelukkig zijn ze goed gelukt voor de eerst keer.
    -xx- GLD

  9. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 08-08-2006

    Mooi, goed zo!!

    Kus mmu3

  10. Geplaatst door liefmeisje aan 11-08-2006

    een domme vraag whahhaha maar hoeveel glazen gesmolten boter is 250ml hoop dat jullie me kunnen helpen

  11. Geplaatst door marriedwomen aan 03-09-2006

    Hallo,
    Ik heb de broodjes gemaakt maar ze waren zo hard.
    iemand tips.

  12. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 04-09-2006

    marriedwoman, deze broodjes zijn nooit hard..
    Misschien heb je teveel meel gebruikt,. of je hebt ze niet goed laten rijzen.

  13. Geplaatst door mijngevoel aan 04-09-2006

    lekkerste broodjes ooit. bedankt voor dit smakelijke recept..

  14. Geplaatst door marriedwomen aan 04-09-2006

    Ik heb de broodjes 2 uur laten rijzen en mijn deeg was lopend, ik kreeg ze heel moeilijk in vorm, deeg bleef aan mijn handen plakken.
    Graag nog tips wil ze opnieuw maken.

  15. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 04-09-2006

    Mijngevoel, bedankt voor het compliment!!

    Marriedwomen, misschien heb je teveel aan het deeg gezeten, bij het vormen vdan de bolletjes.
    Ik maak ze nu al jaren, en altijd zijn ze zo zacht als cake..
    Probeer het nog een keer, insh-allah lukt het nu wel.

  16. Geplaatst door tangia aan 11-08-2007

    dit is beste recept voor broodjes ooit

  17. Geplaatst door mootje06 aan 19-01-2009

    ik heb ze gemaakt en tot nu toe alle recepten die madame cuisine op de site zet zijn allemaal gelukt bravo madame cuisine. heerlijke recepten heeft u

    goetjes

  18. Geplaatst door Tangawia aan 14-02-2009

    ik heb de broodjes gemaakt en het is echt gelukt bedankt voor deze recept groetjes

  19. Geplaatst door namia aan 02-03-2009

    ik maak ze ook maar met een ander recept ze zijn ook altijd zacht en lekker grt namia

  20. Geplaatst door abouzainata aan 18-06-2009

    als je de broodjes gevormd hebt ,moet je ze dan niet met eigeel insmeren en dan beetje sesamzaad erop strooien?

  21. Geplaatst door *RANIA* aan 19-08-2009

    ik heb een ander goed recept maar ik wil deze ramadan insha’Allah het jouwe eens uitproberen. bedankt.

  22. Geplaatst door KeukenFilosoof_ aan 03-01-2010

    Ik heb ze de vorige keer uitgeprobeerd, maar ze weren helaas mislukt! Ik heb van alles de helft genomen omdat het anders teveel deeg was, maar helaas waren ze niet lekker vanbinnen!:(

  23. Geplaatst door bou aan 03-02-2010

    salam 3alikoum, ik heb ze al twee ker gemaakt en ze zijn altijd gelukt heerlijk broodjes.
    bedankt voor het recept, groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.