Surinaamse nasi

2005-10-30
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1/2 bosje bleekselderij (in stukken)
    1 paksoi (in stukken)
    1/2 pak rijst (gekookt, afgespoeld met koud water en af laten koelen in de ijskast)
    1 ui (gesnipperd)
    4 knoflook tenen in plakjes (best erg veel knoflook hoor, dus je kan iets minder doen)
    2 theelepels laos
    3 theelepels asi no moto
    1 theelepel kentjoer
    1/2 - 1 cm trassi
    ketjap kental
    lichte sojasaus
    klein beetje vissaus (pas op is erg zout)
    flink wat olie

Werkwijze

Stap1

De rijst dus goed laten afkoelen.

Bak in flink wat olie de ui en knoflook, de trassi en kruiden. Behalve de ketjap, soyasaus en vissaus.

Na een paar minuten zijn de aroma's tot hun recht gekomen en gooi je de rijst erbij. Dan de ketjap/soyasaus en vissaus erbij tot het allemaal egaal bruin is en lekker smaakt.

Ik bak de groenten meestal apart in wat olie en gooi die erbij (wel het water van de groente afgieten, anders is je rijst te plakkerig).

lekker met kip uit de oven (marineren in ketjap en dan in een ovenschaap gaar laten worden), met reepjes omelet, gebakken banaan etc etc.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 31-10-2005

    ohhh marisah lekkeruhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  2. Geplaatst door Rzinia aan 06-11-2005

    dit ziet er echt uit zoals je het kan kopen hij surinaamse eethuizen. heerlijk

  3. Geplaatst door dikratoen aan 09-11-2005

    Ja ziet er echt mjammie uit!, ik vast vandaag en het water loopt mij echt letterlijk in de mond.. Ik ga t proberen en hoop dat het net zo lekker zal zijn al die van de toko.

  4. Geplaatst door Rzinia aan 15-11-2005

    en hebben jullie het geprobeerd?

  5. Geplaatst door Rzinia aan 21-11-2005

    ik heb hem gemaakt hij was heeeeeeeeerlijk alleen….ik ben niet voorzichtig geweest met vissaus!!! hij was te zoutig. ik ga het vandaag weer maken maar dan met minder vissaus

  6. Geplaatst door Marisah aan 30-11-2005

    Oh jeee…. jah die vissaus is echt heeel zout! Is het nog wel gelukt? Ik hoop van wel, ik maak ‘m ook vandaag..

  7. Geplaatst door Rzinia aan 30-11-2005

    ik heb hem weer gemaakt en toen was ie perfect, ik wist dus hoeveel ik moest doen

  8. Geplaatst door naoual aan 07-01-2007

    vraagje wat is asi no moto en kentjoer

  9. Geplaatst door xchidax aan 07-12-2008

    dat kan je bij de toko halen naoual

  10. Geplaatst door Saad13 aan 05-01-2009

    wat betekend toko merci

  11. Geplaatst door Ouafila aan 05-05-2009

    Hallo!

    ziet er erg smakelijk uit. Heb een vraagje… Heb een vriendin van mijn nicht dit ook zien maken alleen deed zij de nasi achteraf nog in de oven. Rijst werd daardoor erg droog (niet te droog). Doe jij dat ook?

    Alvast bedankt!

  12. Geplaatst door sadiye aan 08-08-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmm

  13. Geplaatst door Lalakifech aan 16-03-2010

    Wat voor vis saus gebruiken jullie…? en waar kan je halen of moet je het maken…?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.