Tajine met sperzieboontjes

2009-08-17
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Heerlijke tajine met sperziebonen en vlees

Ingrediënten

  • -1kg rundvlees
    -1 ui
    -1/4 kopje olie
    -1ontvelde tomaat in stukjes
    -4 geplette knoflookteentjes
    -zout
    -1/4 koffielepel peper
    -1/2 koffielepel gember
    -snufje saffraanpoeder
    -water
    -1 eetlepel gehakte peterselie en koriander
    -sap van een 1/2 citroen

Werkwijze

Stap1

Braad op zacht vuur de stukken vlees aan in de olie samen met gehakte uit, de tomaat, knoflook en zout. Roer alles om en voeg de kruiden toe. Voeg daarna zovel water toe tot alle ingredienten onder staan en laat alles 45minuten koken.

Haal de boontjes af en de puntjes en kook de boontjes in zout water. laat de boontjes uitlekken en doe ze in de snelkookpan bij het vlees dat al 30min aan het koken is.

Was en schil de courgesses en snijd e courgesses in stukken.
10min voor het einde van de kooktijd van het vlees doe je de stukken courgesses erbij evenals de gehakte peterselie en koriander en het citoensap.

Warm opdienen samen met de saus

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 19
Beoordeel dit recept

19 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.