Tajine met sperzieboontjes
2009-08-17- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Heerlijke tajine met sperziebonen en vlees
Ingrediënten
- -1kg rundvlees
-1 ui
-1/4 kopje olie
-1ontvelde tomaat in stukjes
-4 geplette knoflookteentjes
-zout
-1/4 koffielepel peper
-1/2 koffielepel gember
-snufje saffraanpoeder
-water
-1 eetlepel gehakte peterselie en koriander
-sap van een 1/2 citroen
Werkwijze
Stap1
Braad op zacht vuur de stukken vlees aan in de olie samen met gehakte uit, de tomaat, knoflook en zout. Roer alles om en voeg de kruiden toe. Voeg daarna zovel water toe tot alle ingredienten onder staan en laat alles 45minuten koken.
Haal de boontjes af en de puntjes en kook de boontjes in zout water. laat de boontjes uitlekken en doe ze in de snelkookpan bij het vlees dat al 30min aan het koken is.
Was en schil de courgesses en snijd e courgesses in stukken.
10min voor het einde van de kooktijd van het vlees doe je de stukken courgesses erbij evenals de gehakte peterselie en koriander en het citoensap.
Warm opdienen samen met de saus
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
15 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend