Tomatensoep met kikkererwten en stokbrood

2005-10-05
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar in : 30m
Beoordeel dit recept:

Tomatensoep is een soep op basis van tomaten en eventueel andere groenten, gehaktballetjes of rundvlees, croutons, kruiden en/of specerijen. Het bereiden kan op verschillende manieren.

Ingrediënten

  • - 2 preien (à 75 g)
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 1 pak Soup it! tomaat (basissoep voor 1 liter)
  • - 1 blik kikkererwten (400 g)
  • - 1/2 zakje verse peterselie (à 30 g)

Werkwijze

Stap1

Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en prei en knoflook ca. 3 minuten fruiten.

Stap2

Soepbasis toevoegen en aan de kook brengen. Intussen kikkererwten laten uitlekken.

Stap3

Erwten door soep roeren en goed doorwarmen. Peterselie fijn knippen.

Stap4

Soep in vier borden scheppen en bestrooien met peterselie.

Serveren met stokbrood.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door miss france aan 11-10-2005

    ik zie spek… dat eten wij niet hoor hihi

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.