Traditionele Marokkaanse Tajine van garnalen

2009-12-23
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 500 gram garnalen, zonder schaal en perfect schoongemaakt
  • - 3 tomaten
  • - 2 teentjes knoflook
  • - Koriander
  • - Zout
  • - Peper
  • - Komijn
  • - (zoete)paprikapoeder
  • - olijfolie

Werkwijze

Stap1

De 500 gram garnalen goed pellen, darmkanaal verwijderen, goed wassen en even opzij zetten.

De tomaten in blokjes snijden, look fijnmaken, en koriander fijnhakken en samen in de tajine (koekenpan mag ook)met een beetje olijfolie, 1 eetlepel of 2 naar smaak is voldoende.

Na 5 a 10 min zachtjes pruttelen voeg je zout, peper, komijn, paprikapoeder toe, goed mengen en even met een vork de tomaten goed fijn maken, dan nog even 5 a 10 min laten pruttelen en dan de garnalen toevoegen en nog wat extra koriander erboven op doen voor een mooie kleur en extra pit.

De tomaten en de garnalen nog eventjes rustig laten pruttelen circa 5 min, want de garnalen mogen niet te langen koken want dan worden ze te hard en serveer met partjes citroen, Bismillah! Oumaimatjeuh

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.