Twistbroodjes

2013-07-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 250 gr bloem
    - 125 ml lauwe melk
    - 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie
    - 1 theelepel droge gist
    - rasp van één appelsien
    - 2 vanillesuiker
    - 2 eetlepels suiker
    - Banketbakkersroom bereidt met 250 ml melk ( dus recept banketbakkersroom halveren)
    Zoek op de site naar het recept van Banketbakkersroom
    - Chocoladesnippers, ik persoonlijk heb hagelslag gebruikt omdat ik niets anders had thuis…..

Werkwijze

Stap1

Vermeng de bovenste ingrediënten en laat deze in een kom één uur rijzen.

Rol deze dan uit tot een vierkanten lap en besmeer deze met banketbakkersroom, bestrooien met hagelslag en de lap toevouwen.

Nu snijd je allemaal reepjes van ongeveer 2 cm uit de deeglap, je neemt een reep vast en draait deze in tegenovergestelde richtingen ( zodat je een twister krijgt….) je draait hier een bloempje van en schuift het einde onder je bloem en legt deze op een bakplaat, doe dit met alle repen.

Terug laten rijzen gedurende één uur en bakken in een voorverwarmde oven gedurende 20 min op 200 graden.

Besmeren met honing als ze nog warm zijn en laten afkoelen…………………… klaar!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 23
Beoordeel dit recept

23 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door lina- aan 11-07-2013

    Ziet er lekker uit meid!!!
    Alleen 2 vraagjes bij ingredienten staat 2 vanillesuiker, bedoel je 2 eetlepels of zakjes?

    En als ik het goed begrijp laat je het deeg 1 uur rijzen dan maak je die broodjes dan laat je het weer een uur rijzen en dan pas bak je ze af? klopt dit? MERCIIIIII

  2. Geplaatst door chouchou89 aan 16-07-2013

    SAlam,

    hoe zit het met de deeg? de mijne plakt wel een beetje is dat normaal? wou het vandaag uitproberen lijkt me super lekker Maar alleen weet ik neit echt hoe de deeg zijn moet miss kun je dat ff omschrijven

    @lina ik heb gwn 2zakjes eringedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.