Witte noga

2008-10-14
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kilo suiker
    2 eiwitten
    1 citroen
    300 gram gemengde gehakte noten

Werkwijze

Stap1

Doe de suiker in een pan en vermeng het met wat water, zodat het iets vochtig wordt. Verhit de suiker met het water en maak er een dikke siroop van. Laat de siroop niet bruin worden. Als de siroop klaar is, voeg er dan het sap van één citroen aan toe. Blijf constant roeren zonder te stoppen.

Laat afkoelen tot lauw.

Klop vervolgens de eiwitten tot sneeuw, voeg het beetje bij beetje aan de siroop toe met een houten lepel. Roer goed door elkaar en voeg er vervolgens de gehakte gemengde noten aan toe.

Giet uit op een bakplaat, laat afkoelen en snijdt in stukken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

    Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (25)

  1. Geplaatst door sadiye aan 04-11-2008

    ik heb ze net gemaakt zoooo lekker is gewoon hetzelfde wat je in de winkels koopt jammie jammie

  2. Geplaatst door juiken aan 06-12-2008

    ik heb ze ook gemaakt maar hij is niet dik wat heb ik fout gemaakt

  3. Geplaatst door sadiye aan 06-12-2008

    heb je hem laten hard worden?? duurt wel lang voordattie hard wordt.

  4. Geplaatst door juiken aan 06-12-2008

    ik heb gisteren gemaakt en ik heb hem in de koelkas gedaan nog steeds niet hard

  5. Geplaatst door juiken aan 06-12-2008

    hoe veel uren ongeveer

  6. Geplaatst door sadiye aan 06-12-2008

    raar zeg, ik had hem gewoon de volgende dag gegeten.Mischien heb jij teveel eiwitten erin gedaan waarvan het ei te groot was.

  7. Geplaatst door juiken aan 06-12-2008

    misschien maar toch bedankt en nog brok elhid allemaal insahallah

  8. Geplaatst door sadiye aan 06-12-2008

    (brok elhid allemaal insahallah)wat betekent dit?

  9. Geplaatst door juiken aan 06-12-2008

    op maandag is toch elhid dat bedoel ik

  10. Geplaatst door sadiye aan 06-12-2008

    ohh offerfeest dankjewel jij ook

  11. Geplaatst door noobina aan 15-12-2008

    deze ga ik zeker gauw es maken ik ben hier echt aan verslaafd 🙂

  12. Geplaatst door kauthar aan 02-01-2009

    o mijn god kan je noga zelf maken? wow! echt waar! nou kom ik er nooit meer van af ik ben er zo verslaafd aan!!!

  13. Geplaatst door sadiye aan 21-01-2009

    😀

  14. Geplaatst door shma1 aan 07-03-2009

    de mijne is ook zacht gebleven ik denk dat het komt omdat ik er teveel water in heb gedaan en de suiker was ook niet echt goed gesmolten zo zonde wat moet ik er nu mee

  15. Geplaatst door sadiye aan 25-07-2009

    echt jammer je moet er heel weinig water in doen want die suiker smelt zelf al makkelijk

  16. Geplaatst door sadiye aan 25-07-2009

    er moet alleen maar water in zodat het vochtig is echt heel weinig zodat het suiker wat nattig is.suiker lost vanzelf op

  17. Geplaatst door koken20 aan 31-07-2009

    heej,
    bedankt voor het recpt,,
    ga het inschAllah proberen

  18. Geplaatst door sadiye aan 31-07-2009

    ok succes 😉

  19. Geplaatst door nora_noor aan 16-09-2009

    Geweldig, ik ben dol op noga. Moet je een theelepel water aan de suiker toevoegen?

  20. Geplaatst door nora_noor aan 16-09-2009

    Geweldig, ik ben dol op noga. Moet je een theelepel water aan de suiker toevoegen?

  21. Geplaatst door sadiye aan 16-09-2009

    ja dat is wel genoeg

  22. Geplaatst door sarahh aan 18-09-2009

    salam,

    waar kan je die gemende gehakte noten halen,en als je die noten als laatste erbij doet moet je dan ook gaan roeren,
    en dit recept wat je hebt aangegevne wat voor bakblik heb je nodig en hoe dik moet het zijn en moet je het gewoon laten afkoelen of kan je het ook in de vriezer of koelkast doen,

  23. Geplaatst door sadiye aan 18-09-2009

    salam sarahh de gehakte noten kan je gewoon in de supermarkt halen of in een noten winkel.Over baklik mag je zelf weten en ook hoe dik je het wilt doen ok.Laat het afkoelen mag ook in de koelkast.

  24. Geplaatst door saartje2009 aan 16-08-2011

    heeeey dank je voor recept heb er zin in bn zooo verslaafd aan noga HEERLIJK…

    MABROUK RAMADAN voor iedereen!!!

    Groetjes saartje2009

  25. Geplaatst door sadiye aan 17-11-2012

    geen dank 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.