Zachte broodjes met vulling – Bereidingsfoto’s

2012-08-04
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Vulling naar keuze zoals:
    - Gehakt
    - Kip
    - Spinazie met feta of Griekse kaas
    - Chocolade etc.
    Het deeg recept benodigdheden:
    - 500 gr meel.
    - 1 zakje gist (dr oetker) is 7 gram gedroogde gist.
    - 1ei
    - Beetje zout.
    - 1 eetlepel suiker.
    - 3 a 4 volle lepels melkpoeder. (die je in koffie doet)
    - 13 eetlepels zonnebloemolie.
    - 150-160 ml lauw warm water.

Werkwijze

Stap1

Aan de slag:
Mix de meel, zout, suiker en melkpoeder samen.
Doe de olie en het ei er bij.

Mix met een beetje lauw water de gist in een kommetje tot het soort van 1 geheel word en doe het dan bij de meel mix.

Doe beetje bij beetje water bij de Meelmix en meng het samen tot 1 geheel en kneed het dan tot een soepele deeg.


150 ml water ga je zo ie zo helemaal gebruiken. Misschien wil je iets soepeler doe er dan beetje water bij.

Heb je een kneed machine nog beter natuurlijk.

Dek de bak af met een keukendoek en laat het voor ongeveer 1 uur rijzen (kan minder zijn) tot de deeg zeg maar verdubbeld is.


Zie voorbereidings- foto's voor meer uitleg!

Als de deeg is gerezen, maak je bolletjes en leg het op een bestuifde met meel keukentafel.


Pak een bolletje die overigens heel soepel is en maak het met je hand of met deeg roller zoals ik doe iets breder.

Maak aan de bovenkant van het stuk deeg sneetjes met een mesje.


Aan de onderkant van het deeg zet je wat vulling met mate!



Draai het deeg helemaal over de vulling heen en rol dan helemaal verder.



Knijp de uiteinden goed dicht en buig dan je staaf die je dus hebt opgerold en zie het effect dat je krijgt.



Zet het op een bakplaat met bakpapier op. Voor de kleur smeer je wat eigeel er op.



Bak het af in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 15 min. Kan minder zijn maar kan ook langer zijn. Ligt aan je eigen oven! Dus gewoon ff kijken of het al goud bruin is.

De broodjes zijn goed als ze zacht van smaak zijn en de deeg ook en de volgende dat ook nog steeds.. Als je natuurlijk over hebt!

Besa7a en Eetsmakelijk!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 61
Beoordeel dit recept

61 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door naamloos1 aan 07-08-2012

    hallo ik heb gedaan zoals er staat maar de deeg is niet gerezen.
    Watvoor lepels gebruik je? Want misschien zijn jou lepels kleiner en kan ik beter een ander gebruiken misschien.

    Wat is er fout?

  2. Geplaatst door AmatoAllah aan 11-08-2012

    naamloos1 je kunt lang wachten op je antwoord 🙂

  3. Geplaatst door sonya aan 18-01-2013

    salamo3likom, ik heb die broodjes gemakt en die zijn heeeeeel lekkker en zacht. chokran voor je recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.