Zoute sesamringen – Simit

2008-09-30
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Deze zoute sesamringen koekjes (simit) zijn knapperig en lekker vers..Mijn man is echt gek op deze koekjes 😀 In Turkije zijn ze heel erg bekend. Ze worden ook op straat verkocht.

Ingrediënten

  • 1 glas = 220 ml
  • * 1 glas melk
    * 1 glas zonnebloemolie
    * 125 gram boter of margarine (kamertemperatuur)
    * 1 theelepel suiker
    * 1 ei (eigeel /eidooier in het deeg) en eiwit erop smeren
    * 1 pak bakpoeder
    * 1 eetlepel zout
    * bloem
    * kommetje sesam

Werkwijze

Stap1

Verwarm je oven op 180 C.

Doe de melk, zonnebloemolie, boter of margarine, suiker, eigeel, bakpoeder en zout allemaal in een kom kneed het deeg voeg er bloem in totdat je een samenhangend deeg hebt normale harde deeg..

Pak een bakblik en en doe er bakpapier overheen. Pak van het deeg stukjes ongeveer wat groter dan een walnoot en maak daar ringen van, en doop (alleen de bovenkant) in het eiwit en daarna in sesam.

Bak ze totdat ze goudgeel zijn..

Serveer ze lauw

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door sadiye aan 27-11-2008

    😀

  2. Geplaatst door sadiye aan 30-11-2008

    ik ben deze nu aan het maken ze zitten in de oven heeft iemand deze al gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.