Paella

2009-07-14
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 30m

Ingrediënten

  • 300 gram snelkook rijst
    300 kipfilet in blokjes (mogen ook kipvleugels zijn)
    klein bakje grote garnalen
    de helft van een klein blikje tomatenpuree
    blikje veld erwtjes (bonduell)
    1 rode of oranje paprika (in blokjes)
    1 ui (fijngesnipperd)
    1 teentje knoflook (fijngeperst)
    kipkruiden (die rode)
    1 VIS bouillonblok
    witte peper, 1 tl kurkuma, mespuntje saffraan, eventueel zout naar smaak
    1 eetl fijngehakte koriander

Werkwijze

Stap1

Bestrooi de kip met de kipkruiden

* doe in een ruime pan een beetje (olijf)olie, fruit hierin de ui en de knoflook doe de kip erbij en bak deze om en om aan

* doe de paprika erbij en bak deze 2 min mee

* doe de garnalen er bij even omscheppen

* dan doe je de kruiden (behalve de koriander) en het boullionblok erbij

* tomaten puree erbij en even omscheppen

* dan doe je de rijst erbij en water (kijk op het pak hoeveel water je nodig hebt voor 300 gram rijst)

* laat dit zachtjes koken tot het water bijna weg is voeg nu de doperwtjes en de koriander toe

* hierna goed omroerentot het water helemaal verdampt is (goed omscheppen anders gaat het aan de bodem plakken)

* TIP

* serveer met partjes limoen

je kan er ook andere vis soorten bij doen (bijv. inplaats van de kip kan je ook zalm ofzo gebruiken)
eet smakelijk

Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Pastilla met vis

    Vis pastilla – Vis taart

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door oma aan 14-07-2009

    hummmmm ziet lekker uit

  2. Geplaatst door salwa27 aan 05-09-2009

    is zeker het proberen waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *