Perzik taartje

2014-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m

Ingrediënten

  • - 4 eieren
    - Marokkaanse theeglas suiker
    - Marokkaanse theeglas olie
    - Citroensap (voor een frisse smaak)
    - Citroenschil
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 zakje bakpoeder
    - 250 gram bloem
    Topping:
    - Custard (Dokter Oetker).
    - Melk
    - Suiker
    Topping 2:
    - Flan (uit Marokko)
    - Pakje wickey (Orange)
    - 2 eetlepels suiker
    Decoratie:
    - Perzik

Werkwijze

Stap1

Klop de eieren en de suiker heel goed door elkaar. Voeg vervolgens de olie eraan toe en mix dit ook goed. Hierna voeg je de citroensap en citroenschil eraan toe dit mix je ook weer goed door elkaar. En tenslotte voeg je de bloem erbij en de bakpoeder. Klop dit tot een luchtig beslag.

Vet een bakvorm in en doe het beslag erin.

Bak dit op 175 graden voor 20 minuten.

Ondertussen maak je de custard.

Doe in een steelpan melk en suiker en voeg de custard er pas aan toe tot dat je geen suiker meer voelt. Alroerend voeg je de custard er door heen!

DIT DOE JE ALS EERST OVER DE TAART HEEN!

Topping 2:

In een pannetje doe je de pakje wickey en de suiker dit roer je goed door elkaar en vervolgens voeg je al roerend de flan pakje eraan toe. Als je ziet dat het wat steviger word. Doe je dit op de taart.

Dit laat je even afkoelen en dan decoreer je je taart met wat perzik schijven ( zie foto).

En dan kan je genieten van je heerlijke Perziktaart!

Bsaha wa raha.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een makkelijk kwarktaart recept om ervan te genieten

    Kwarktaart een makkelijk recept om ervan te genieten

  • Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven 1

    Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven

  • Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

    Hazelnoot-schuimrol gegarneerd met chocolade en zelfgemaakte karamel

  • Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig

    Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig

  • Kipbestilla - Marokkaanse pastei van kip en filodeeg

    Kipbestilla – Marokkaanse pastei van kip en filodeeg

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *