Recipes from Ingredient: Kabeljauw

De kabeljauw is een vissoort die voorkomt in de Atlantische Oceaan. Hij heeft een lengte tot 150 cm maar meet gemiddeld 80 à 90 cm. De kabeljauw heeft een olijfgroene en bruingevlekte rug, een witte buik en een lange kindraad. Kabeljauw behoort tot de rondvissen en het is familie van de kabeljauwachtigen waar ook de wijting, schelvis en koolvis toe behoren. Slechts een deel van de kabeljauw op de Nederlandse markt is afkomstig uit de Noordzee. Kabeljauw wordt meestal gestript (= ontdaan van ingewanden) geleverd en wordt over het algemeen in zijn geheel of in moten verkocht. Vroeger mocht de benaming 'kabeljauw' pas gehanteerd worden als de vis een lengte had van 90 centimeter, wat gelijk was aan drie tegels in de vishal. De kleinere kabeljauw wordt 'gul' genoemd.

Vis gevuld met chinese mie

Vis gevuld met chinese mie

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.4 / 5)

Views: 43.262 Deel dit recept met anderen

Lees meer
Coquillage gevuld met vis

Coquillage gevuld met vis

Recept categorie: ,
Waardering:(4.7 / 5)

Coquillage gevuld met vis, Dit kun je als voorgerecht maken maar ook als tussendoortje als ...

Lees meer