Amerikaanse donuts

2010-12-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Een donut is een zoet, gefrituurd broodje met een gat in het midden. Het kan worden gevuld met een beetje jam, chocolade of iets anders, bedekt met een laagje glazuur of bestrooid met poedersuiker.

Ingrediënten

  • - 20 gr. gist
    - 1 el suiker
    - 1/2 dl lauw/warm water
    - 50 gr. boter
    - 1/4 liter warme melk
    - 150 gr. suiker
    - 1/2 tl nootmuskaat
    - 2 tl zout
    - 2 grote losgeklopte eieren
    - 500 gr. bloem
    Voor de garnering:
    - 50 gr. suiker
    - 1,5 tl kaneel

Werkwijze

Stap1

1.Los de gist op met de eetlepel suiker in het warme water.

2.Laat de boter in de melk smelten en giet de tot lauw afgekoelde melk bij het water met de gist.

3.Voeg de 150 gr. suiker, 1/2 tl nootmuskaat, 2 tl zout, 2 grote losgeklopte eieren toe.

4.Kneed de bloem met de vloeistof tot een zacht deeg.

5.Laat het deeg toegedekt op een warme plaats rijzen.

6.Vorm van het deeg dan kleine ballen en duw er in het midden een gat in met de steel van een houten lepel.

7.Laat ze zo nog 40min op een warme plaats staan en bak ze dan in de hete frituur goudbruin.

8.Laat ze op keukenpapier uitlekken en wentel ze dan door het mengsel van kaneel en suiker.

Let wel op dat je het deeg goed kneed. het moet echt soepel zijn. Je kan ze, als ze afgekoeld zijn in gesmolten chocola dopen en daarna versieren met vruchtenhagel, of andere versiersels….( bijv van dr oetker).

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Cholesterol

    19 mg
  • Natrium

    326 mg
  • Kalium

    201 mg
  • Kcal

    452
  • Vet

    25 g
  • Eiwitten

    4.9 g
  • Koolhydraten

    51 g

Reacties (4)

  1. Geplaatst door koken20 aan 25-12-2010

    hmmmmmmm ziet er heerlijk uit,
    ik ga het ’n keertje proberen,
    hoe kom je aan die gele kleur op de donuts>>glazuur met een kleurtje??

    groetjess

  2. Geplaatst door koken20 aan 02-01-2011

    ik heb ze gemaakt al voor de 2e keer,
    echt heerlijk waren de donuts..

  3. Geplaatst door selwa29 aan 03-01-2011

    ik ga ze ook zeker proberen want mijn kids eten het graag moet ze altijd halen en nu ik het recept heb kan ik ze zelf maken .
    groetjes

  4. Geplaatst door soumia030 aan 04-10-2012

    mmmmmm………….
    het ziet er lekker uit ik ga het zeker proberen echt……

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.