Appelflappen met amandelspijs

2013-07-24
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 pak roomboter bladerdeeg (voor appelflappen)
    - handje gewelde en uitgelekte rozijnen
    - 200 gram amandelspijs
    - 2 appels
    - 4 eetlepels suiker
    - 1 tl kaneel
    - 1 losgeklopt eitje
    - wat amandelschaafsel voor erop
    poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Laat de bladerdeeg van te voren ontdooien.
Schil de appel en snijd in zeer kleine blokjes.
Doe hier de uitgelekte rozijnen bij, de suiker en de kaneel.
Brokkel nu de amandelspijs tussen je vingers.
En roer het mengsel.
Vul de bladerdeeg hiermee en sluit de zijkanten af door met een vork erin te kepen.
Besmeer met een losgeklopt ei.
Bestrooi met amandel schaafjes.
Besmeer weer met het losgeklopt eitje, zodat de schaafjes er niet af gaan.
Bak ze goudbruin op 180 a 200 graden.
Laat ze goed afkoelen en doe de poedersuiker in een zeef en bestrooi ze met poedersuiker door de zeef tegen je hand te tikken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *