Appelflappen met amandelspijs

2013-07-24
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 pak roomboter bladerdeeg (voor appelflappen)
    - handje gewelde en uitgelekte rozijnen
    - 200 gram amandelspijs
    - 2 appels
    - 4 eetlepels suiker
    - 1 tl kaneel
    - 1 losgeklopt eitje
    - wat amandelschaafsel voor erop
    poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Laat de bladerdeeg van te voren ontdooien.
Schil de appel en snijd in zeer kleine blokjes.
Doe hier de uitgelekte rozijnen bij, de suiker en de kaneel.
Brokkel nu de amandelspijs tussen je vingers.
En roer het mengsel.
Vul de bladerdeeg hiermee en sluit de zijkanten af door met een vork erin te kepen.
Besmeer met een losgeklopt ei.
Bestrooi met amandel schaafjes.
Besmeer weer met het losgeklopt eitje, zodat de schaafjes er niet af gaan.
Bak ze goudbruin op 180 a 200 graden.
Laat ze goed afkoelen en doe de poedersuiker in een zeef en bestrooi ze met poedersuiker door de zeef tegen je hand te tikken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 15
Beoordeel dit recept

15 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.