Couscous met kip en groenten

2007-02-12
Beoordeel dit recept:

Ik heb voor de couscous de bereiding van Madame cuisine gebruikt (zie recept couscous met melk en pompoen). De kip met groenten is mijn eigen recept.

Foto: Madame Cuisine

Ingrediënten

  • - 4 kipstukken
  • - Zout
  • - Zwarte peper
  • - Beetje sambal
  • - 2 tl kurkuma
  • - Beetje saffraan
  • - Gember
  • - Beetje kipkruiden
  • - Peterselie
  • - 1 grote ui
  • - 1 tomaat
  • - Olie
  • - Water
  • - Kikkererwten (geweekt of kant en klaar uit een pot)
  • - Courgette
  • - Wortel
  • - Pompoen

Werkwijze

Stap1

Maak de kip schoon en bak hem in wat olie aan. Voeg de fijngesneden ui en tomaat toe en bak alles verder aan. Doe de kruiden erbij en schep alles om. Doe dan water erbij tot de kip onderstaat en laat dit bijna gaar pruttelen. Schil en snijd ondertussen de courgette, wortel en pompoen in lange stukken. Als je geweekte kikkererwten gebruikt, moet je die aan het begin al aan de kiptoevoegen. Uit een pot moet er pas later bij.

Stap2

Doe eerst de wortel bij de kip en laat die bijna gaar koken. Voeg dan de pompoen, courgette en kikkererwten toe en laat dit allemaal gaar koken.

Ik heb toen alles eruit gehaald en de saus op hoog vuur een beetje laten indikken en toen alles weer terug gedaan

 

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 47
Beoordeel dit recept

47 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Reacties (11)

  1. Geplaatst door Pink_paradise aan 12-02-2007

    Heerlijk!

  2. Geplaatst door sjaahida aan 12-02-2007

    lijkt me lekker

  3. Geplaatst door Nas aan 14-02-2007

    salaam lekekr he couscous!! je wil maar niet opouden met eten daarvan hahah!! maar ellouisa ben benieuwd hoe jij eruit ziet!! ahahah met al die recepten van jou word ik alleen maar dik!!!maar ze zijn echt goede recepten, beslama!!!

  4. Geplaatst door ellouisa aan 15-02-2007

    dankjuliewel dames!
    Ik kan eigenlijk alles eten zonder aan te komen! En zoveel eet ik niet van min eigen baksels, een hoop geef ik weg.

  5. Geplaatst door nour aan 21-07-2007

    ik heb haar een keer gezien waar ze vakantie foto,s op gezet heeft ze heel knap meid met heel mooie figuur

  6. Geplaatst door MissMaroca aan 13-12-2007

    ellousia kun je ons ook vertellen hoe je het hebt geserveerd op het bord. Het ziet er behalve verrukkelijk ook mooi uit

  7. Geplaatst door Mocro Girl aan 08-01-2008

    heerlijk lekker zelf geproeft

  8. Geplaatst door AmatoAllah aan 29-10-2008

    Salam ellouisa, je bent couscous vergeten te schrijven bij de ingredienten 🙂

  9. Geplaatst door AmatoAllah aan 29-10-2008

    ik moet je zeggen ,het ziet er heeeeeeeeeeeeeeeerlijk uit macha allah

  10. Geplaatst door TajineAl aan 25-01-2009

    Hallo Ellouisa, Lijkt me lekker, maar ik heb wat vragen over het recept; de Tajine is een eigenlijk een stoofpot, je kunt er dingen in stoven of koken, b.v. de couscous, maar jij hebt het steeds over bakkenen pas later over koken, gaat dit allemaal in de Tajine?. Kun je toch beter in een koekenpan doen? Er staan nergens (bak)tijden bij en waar komt de couscous in beeld? Moet je die apart koken?

  11. Geplaatst door assia7 aan 07-07-2010

    Heerlijk zeg, !!x

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.