Créme brulee

2013-05-02
  • Porties : 4
Beoordeel dit recept:

Crème brûlée is een custardachtig nagerecht, met daaroverheen een gekarameliseerde laag suiker. De precieze oorsprong van het gerecht is onbekend. Het kan afkomstig zijn uit Frankrijk, Groot-Brittannië of Catalonië.

Ingrediënten

  • 500 cc room
    - 7 stuks dooiers
    - 1 vanillestokje
    - 70 gr suiker
    - 50 cc water

Werkwijze

Stap1

Vanille stokje in de lengte doorsnijden, merg er uitschrapen en samen met het stokje in 50 cc water en 200 cc room en de suiker opkoken en 30 min laten trekken.

Van het vuur halen en de rest van de room toevoegen (stokje verwijderen)

Dooiers er door roeren, Dit mengsel in lage schaaltjes doen en afdekken met aluminium folie

De schaaltjes in een bakblik zetten en deze vullen met kokend water

Zet het bakblik 45 min in een voorverwarmde oven van 110 graden

De brulee laten afkoelen, als hij voldoende is afgekoeld in de koelkast zetten

Voor het serveren rietsuikser over de brulee strooie en karamelliseren met een brander 

Z

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.