Driehoekjes

2006-10-23
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 600 gram amandelen
    suiker ( ieder zijn eigen hoeveelheid toevoegen )
    2 grote lepels kaneel
    snufje zout
    1/3 roomboter
    1 pakje loempiadeeg
    anderhalve pot honing
    Rozemarijn
    Sesamzaad
    olie

Werkwijze

Stap1

De amandelen worden in water gekookt en ontveld. Vervolgend worden ze heel fijn gemalen.

Kaneel en suiker toevoegen. Je kunt zelf even proeven hoe zoet je het wil. Ik zou het niet te zoet doen want er komt ook nog honing bij. Je doet ook een heel klein snufje zout bij. 2 eetlepels Rozemarijn En De roomboter toevoegen. Je mengt dit alles samen.

Vervolgens snij je de loempiadeeg door de helft. Smeer e goed in met Roomboter. En doet de amandelen als ronde balletjes op de loempiadeeg. Als je het nog nooit hebt gedaan is het even zoeken hoe je driehoekjes moet maken. Maar je komt er wel uit... Ik had in begin ook moeite, maar is uiteindelijk ook gelukt.

Vervolgens warm je de honing op en doet er een klein klontje roomboter bij. Laat de honing niet boven het vuur staan. Als het eenmaal warm is, doe je het vuur uit. Je bakt de koekjes in de olie goudbruin en doet ze vervolgens in het pannetje met honing. Daarna leg je ze op een bordje en gooit er een beetje sesamzaad overheen. Even laten afkoelen en smullen maar...

Succes

Loempiadeeg snij je door de helft. Vervolgens smeer je ze goed in met roomboter. Je doet de zijkanten een beetje omslaan. Zo gaat het makkelijker om driehoekjes te maken.
Het is even puzzelen, maar dan heb je ook wat.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 32
Beoordeel dit recept

32 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (29)

  1. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    jah ze noemen ze volgens mij briwats
    met amandelen

  2. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    zoiets maar goed van je dit recept zocht ik al een hele tijd

  3. Geplaatst door Nana21 aan 23-10-2006

    Briwats be Loezzzzz … Ja maar natuurlijk. Shoukran!
    Dit zijn echt mijn favoriete koekjes.
    En nu eindelijk kan ik ze zelf maken. Dit is de eerste keer dat ik ze maak. Ben nog steeds verbaasd dat het me gelukt is…

  4. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    mijne ook
    En heb ze zelf nooit gemaakt maar eet ze wel vaak hahahah haal ze gwoon lkkr bij de bakker daar noemen ze ze ook driehoekjes ahahahaha

  5. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    Weet jij misgien waar ik oranjebloesem kan kopen weet het egt niet

  6. Geplaatst door Nana21 aan 23-10-2006

    Ik weet niet wat het is? Is dat niet Rozemarijn? Want die krijg je gewoon bij marokkaanse winkels.

  7. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    ik weet het niet het stond in een recept 2 eetlepels oranjebloesem water dus
    I don’t no
    kus roumaysa

  8. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    kan waar zijn hoor die rozenmarijn ikk zal gaan kijken van de week

  9. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    zijn ze trouwens goed gelukt die briwats van je

    P.S. hoe moet je ze gevouwen heb je foto’s kus fatima

  10. Geplaatst door Nana21 aan 23-10-2006

    Het word ook wel Neroli-olie genoemd. Het is wordt gemaakt van sinaasappelboom. Kijk in supermarkt waar de olie staat. Misschien staat ie er tussen.. succes Kuss!

  11. Geplaatst door Nana21 aan 23-10-2006

    Ik heb helaas geen foto gemaakt.
    Maar zodra ik weer loempia deeg in huis heb zal ik een foto van maken. InshAllah. Het klinkt moeilijk maar is best simpel. Je moet er wel even de tijd voor nemen…

  12. Geplaatst door ellouisa aan 23-10-2006

    oranjebloesemwater is mazhar, te koop in marokkaanse en turkse winkels. Niet te koop in de supermarkt…

  13. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    oke thanks ellouisa hoe oud ben je eigenlijk
    en thanks nana

  14. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    en ellouisa ken je ook seggeh wat rozemarijn is

  15. Geplaatst door roumaysaaa aan 23-10-2006

    en jij nana21 jij gebruikt roze marijn in je briwats wat is dat????????????

    Alvast bedanktttt!!!!!!!

  16. Geplaatst door Nana21 aan 23-10-2006

    Ik bedoelde eigenlijk, mazhar. Maar ik dacht dat in nederlands Rozemarijn heet. Ik moet die nederlandse namen ook gaan leren…

    Kan ik dat in mijn recept veranderen???

  17. Geplaatst door nicjah aan 28-11-2006

    hoi ik heb toevallig oranjebloesem gekocht in chinese toko`s ..en ik vroeg me af wat ,mazhar was en dat is dus dit spul …ook grappig zeg suc6 met kopen/aanschaffen ervan.

  18. Geplaatst door aaliyah aan 11-03-2007

    ik dacht dat deze koekjes lamhancha werden genoemd?ach, deze koekje heeft gewoon veel namen hahaha

  19. Geplaatst door simpele aan 01-10-2007

    oranjebloesem water dat is water op basis van sinaasappelbloemen
    je kunt dit kopen in een winkel die vooral veel marokaanse gerechten verkoopt en ja dit zijn hele lekkere koekjes en chebakkia ook

  20. Geplaatst door salahdin_ aan 08-10-2007

    ze heten briwat en je maakt ze met filodeeg en niet met loempiadeeg er zit een verschil tussen

  21. Geplaatst door dinae aan 18-10-2007

    heeft iemand het recept van deze briwats met filodeeg en ipv in olie bakken in de oven bakken?

  22. Geplaatst door kadilin aan 18-10-2007

    BismIllah met fildeeg maak je ze op dezelfde manier je kan ze gewoon in de oven bakken ongeveer 15 à 20 minute voor de rest maak je ze hetzelfde. En wat betreft de loepiadeeg , ook die kan je gerust gebruiken je moet alleen opletten want er is loempiadeeg van tarwebloem en er is loempiadeeg van rijstebloem. Je moet die van tarwebloem nemen, gaat ook heel goed

  23. Geplaatst door kadilin aan 18-10-2007

    dinae,als je in “zoek recept” BRUWAT intikt vindt je het recept en met filodeeg en in de oven succes

  24. Geplaatst door kadilin aan 19-10-2007

    dinae sorry hoor maar je moet zoeken bij BREWAT

  25. Geplaatst door khadija09 aan 01-10-2008

    asalamoalaikom warahmatolahi wabarakato 3id mobarak said likolli aljami3 wasalamoalaikom

  26. Geplaatst door khadija! aan 22-12-2008

    waarom doe je boter bij de honing is toch niet nodig

  27. Geplaatst door mali aan 13-01-2009

    salaam wa3aleikoem, ik gebruik altijd eigeel op het dicht te plakken. werkt goed. leuk om te zien hoe anderen hetzelfde koekje anders maken.

  28. Geplaatst door tresia aan 28-08-2009

    hallo,ik eet ze wel maar ga nu de bak en kook kunst van de marokaanse keuken toch zelf maar eens in handen nemen zal wel ff wennen zijn weer,heb te lang niet marokaans gekookt,ken nog wel het een en ander maar de koekjes nog nooit dus word een uitdaging en leer zo van jullie.Dit is een fijne site en kan zo meer leren van jullie thx voor de voorbeelden en de tips daar kan ik ver mee komen nu slama allemaal en fijne ramadan nu

  29. Geplaatst door troep aan 15-09-2009

    ik heb ze een keer gemaakt met loempia deeg ze komen dan heel hard uit.. je kan ze beter met filodeeg doen veel beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.