Egyptische broodpudding

2011-02-05
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 1:15 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    250 gram oud brood zonder korst;
    45 gram rozijnen;
    45 gram van je favoriete gemengde noten (b.v. pistachenoten en amandelen), grof gehakt;
    3 grote eieren;
    125 gram suiker;
    1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
    1 eetlepel oranjebloesemwater;
    een mespunt zout;
    1/2 liter volle melk.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter een vuurvaste schaal met een inhoud van ongeveer 2 liter.
Snijd het oude brood in kleine blokjes en vermeng die met de rozijnen en de grofgehakte noten.

Klop in een kom de eieren los met de suiker, zout en het oranjebloesemwater en schenk er dan de melk bij.
Roer alles goed door elkaar.
Schenk het mengsel bij de brood/rozijnen/noten-massa en schep alles goed om.
Bestrooi met kaneelpoeder en laat 20 minuten staan zodat het brood goed doorweekt wordt met de vloeistof.
Schep van tijd tot tijd om.
Schep de massa in de beboterde vuurvaste schaal en zet die in een bakvorm of braadslede met een laag water.
Zet het geheel in de voorverwarmde oven en bak de pudding ongeveer 40-45 minuten of totdat de pudding aan de bovenkant goudbruin is geworden en een erin gestoken vork er droog uitkomt.
Haal dan het geheel uit de oven en uit de braadslede of bakvorm met water en laat de pudding in de vuurvaste schaal geheel afkoelen.

Serveer de pudding op kamertemperatuur of zet 'm drie uur in de koelkast om 'm koud op te dienen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.9 / 5)

4.9 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door sadiye aan 05-02-2011

    mmmm ziet er lekker uit

  2. Geplaatst door sadiye aan 05-02-2011

    Schep de massa in de beboterde vuurvaste schaal en zet die in een bakvorm of braadslede met een laag water?wat bedoel je hiermee?en welke brood gebruik jij wit of bruin?

  3. Geplaatst door sadiye aan 05-02-2011

    en amber verzin jij al deze recepten zelf of neem jij het ook van andere sites??

  4. Geplaatst door amber20 aan 05-02-2011

    Ik gebruik wit brood en de aangemaakte broodmassa doe je eerst in een beboterde vuurvaste schaal en díe zet je dan in een braadslede waar je een laagje water in giet.
    Die zet je dan in de oven.
    Alle recepten verzin in natuurlijk niet zelf; veel recepten bestaan al tientallen jaren.
    Ik schijf ze wél zelf en haal die niet van andere sites.

  5. Geplaatst door sadiye aan 07-02-2011

    hoi amber voor hoeveel personen is het

  6. Geplaatst door amber20 aan 08-02-2011

    Voor ongeveer 3 personen; is ook afhankelijk van hoeveel trek je er in hebt…..

  7. Geplaatst door um-qutaibah aan 25-10-2012

    wij maken dit altijd met filodeeg en crema ertussen heerlijk ;D

  8. Geplaatst door IngridSaida aan 25-09-2013

    Als je filodeeg gebruikt dan wordt het natuurlijk iets héél anders; dit is een oud brood-recept..

    amber20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.