Heerlijke Flensjes met poedersuiker of honing voor de kids

2009-10-13
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Flensjes zijn eigenlijk dunne pannenkoeken. De Franse crêpe is een flensje, een dun soort pannenkoek, zoals in crêpe suzette. Vooral in Limousin, Bretagne en het noorden van Frankrijk bestaat er een rijke traditie van pannenkoeken, galettes en tourtous.

Het verschil tussen flensjes en crêpes? Een flensje is iets dikker, een crêpe is delicaat dun.

Ingrediënten

  • - 100 gram bloem
  • - 2,5dl melk
  • - 1ei
  • - 30 gram boter
  • - snufje zout
  • - 1 eetlepel suiker

Werkwijze

Stap1

Zeef de bloem in een kom en voeg er zout bij en suiker roer de ei er bij en beetje bij beetje de melk klop met een garde tot dat het glad beslag is smelt de boter in een pannetje en doe het dan in de beslagroer het goed door en dan laat je het een uur rusten.

Stap2

Doe dan een beetje je boter in een koekepan als het heet is doe dan een beetje beslag in en bak het bruin aan beide kanten bij de vogende flensjes hoef je geen boter in het pannetje te doen alleen de eerste keer moet zo wel voldoende zijn je pannetje

(moet natuurlijk wel antiebak zijn)

kinderen vinden het heerlijk met poedersuiker of honing. Je kan het ook met ijs serveeren

TIP: Je kunt de flensjes 1-2 dagen van tevoren bakken. Stapel ze op een bord met velletjes bakpapier ertussen. Zet ze afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Evt. kun je ze ook invriezen en zo een maand bewaren. Laat ze dan een nacht van tevoren ontdooien in de koelkast.

 

eetsmakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 16
Beoordeel dit recept

16 keer beoordeeld

Recept categorie: , , , ,
Ingrediënten: , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.