Toffeerepen

2008-12-04
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *125 g boter (kamertemperatuur)
    *125 g bruine basterdsuiker
    *125 g bloem
    *0,5 eierdooier
    *85 g pure chocolade
    *20 g hazelnoten gehakt
    *25 g amandelen gehakt
    *1/8 tl zout
    *1/2 tl vanille essence

Werkwijze

Stap1

Rooster de hele noten in een droge schone pan op het vuur totdat ze licht gekleurd zijn.
Sla de boter romig voeg de suiker toe en roer goed.
Voeg dan de halve dooier toe en zout en vanille en mix.
Doe dan beetje voor beetje de bloem erbij en meng goed.
Beboter een bakblik(19x28 cm).Deze hoeveelheid is goed voor dit blik, maar als je een groter blik hebt moet je even uitrekenen hoeveel je van alles nodig hebt.
Vul het bakblik met het wat taaie deeg. Het gelijk verdelen is een beetje moeilijk.
Aan het eind kan je met een vochtige lepel (bolle kant) het nog gladder strijken.
Smelt de chocolade die je eerst in kleine stukjes hebt gehakt in de magnetron op half vermogen, elke minuut roeren.
Strijk de chocolade over het deeg.
Strooi hierover de gehakte noten.
Zet het bakblik in een oven van 180ºC 15 minuten, daarna nog 5 minuten afgedekt met allufolie verder bakken.
Als je het blik uit de oven haalt is het nog zacht om te zien, maar ongeveer na een half uur kan je met een plastic mesje langwerpige stukken snijden, daarna weer half uur laten staan. Laat ze verder afkoelen op een snijplank en dan in een dicht bakje in de koelkast waar je ze verder bewaard.

recept voor 12 stuks

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.