Frikasee

2009-01-06
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
    zout
    1 blokje gist 42 gram
    een beetje olie
    warm water.
    1 liter olie voor het bakken.....
    Slata masmoeta
    5a6 groene hete pepers of gemengd met zoete paprika
    3 flinke tomaten.zout,water.....
    Hete saus
    1 of 2 eetlepels tunisische harissa
    1 en halve eetlepel tomatenpuree
    1 of 2 eetlepels olie
    en wat water het mag best dun worden.....
    Tonijn
    hard gekookte eieren
    olijven zwarte of groene..
    gekookte aardappel blokjes..
    kappertjes..
    jamie jamie echt dit is heel lekker.....

Werkwijze

Stap1

Eigenljk is het het bijna de zelfde deeg, als de sfenj.aleeen is deze deeg iets steviger.
Je mengt alles samen en moet je het goed kneden.
Dan maak je kleine balletjes ongveer zo groot als een manderijn.
En die vorm je weer tot een pistolet en laat je die op een warme plaats, 2 uur in volume toenemen.....

Slata masmoeta
Die moet je koken in water met zout.ongeveer 20 minuten.
Dan laat je die uilekken heel goed uilekken.anders wordt de salade te waterig, en laten afkoelen.dan in een groente molen pureren.
Dan zout en olie erbij.....

Na 2 uur, gooi je de frikasee deeg in de hete olie, en bak je ze goud bruin, niet te hoge vuur middelmatig.....

Dan als je ze allemaal gebakken hebt, dan vul je ze eerst met de harissa saus, dan de slata, dan de aardappel en de tonijn en de gekookte eieren en kappertjes en de olijven, van ales een beetje.

en daaaaaaaaaan smullen maar
bil hane we shafae.....

je kunt hartig of zoet beleggen.
ik hoor wel of het gelukt is.
de foto is niet van mezelf van internet,zodat jullie kunnen zien waar ik het over heb.ik heb het zelf lang niet gemaakt is best veel werk.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door xchidax aan 06-01-2009

    ziet er lekker uit 😀

  2. Geplaatst door xchidax aan 07-01-2009

    Waar blijft het recept?

  3. Geplaatst door najat1 aan 07-01-2009

    het ziet er lekker uit
    mag ik het recept graag

  4. Geplaatst door zonnetje2009 aan 07-01-2009

    hmm en waar blijft het recept a.u.b

  5. Geplaatst door mootje06 aan 07-01-2009

    ja, waar blijft het recept. ik wil het recept ook graag hebben.

  6. Geplaatst door mashallah aan 07-01-2009

    salaam
    sorry dames ik had het druk,ik zal het spoedig voor jullie typen.
    groetjes

  7. Geplaatst door mashallah aan 09-01-2009

    en heeft iemand het al uitgebrobeert.

  8. Geplaatst door nadia_slm aan 11-04-2009

    wat bedoel je met de Slata masmoeta??

  9. Geplaatst door saneffa aan 16-04-2009

    hoi
    slata masmoeta dat betekend dat je de tomaten en de pepers in water kookt.in plaats van, ze te grillen.dan heet het slata meshouia.

  10. Geplaatst door mootje06 aan 11-08-2009

    salaam

    ik heb het gemaakt en het was heerlijk ik ben zelf tunies en me moeder heeft het vaak uit gelegt en als nog lukte het me niet maar nu is het gelukt met jou recept dankje.

  11. Geplaatst door saneffa aan 09-09-2009

    graag gedaan saha liek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.