Gehakt met Aardappelpuree

2008-10-05
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 750 gram gehakt
    1 ui
    2 eieren
    paneermeel
    zout en peper
    voor de puree: 5-6 aardappelen (gekookte)
    2 eetlepels boter
    1 ei
    half glas melk
    zout
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 glas water

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappelen geschild. Maak er puree van. Doe het in een kom.
Smelt de boter en doe het in de kom roerend en de ei roerend en de melk en de zout roerend. Mix alle gehakt benodigheden op en pak er net als een walnoot stukjes uit en maak er balletjes van maak in de midden een kuiltje. doe de balletjes in een ingesmeerde diepe bakplaat. en doe er 2 eetlepels olie overheen en doe het in de oven 200C 15-20 min.

Haal het uit de oven en doe er 2 theelepels puree erop. Mix de tomatenpuree en water en doe dat in je bakplaat.Doe ze weer in de oven totdat de aardappelpureen hard wordt en beetje bruinig.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door Rezki aan 01-02-2009

    lekker makelijk

  2. Geplaatst door Rezki aan 01-02-2009

    bedoel makkelijk hi hi

  3. Geplaatst door sadiye aan 25-07-2009

    ja he 😀 is heel apart speciale turkse gerecht

  4. Geplaatst door saartje2009 aan 29-07-2009

    Ik ga hem een keer uit proberen

  5. Geplaatst door sadiye aan 29-07-2009

    ok

  6. Geplaatst door claud aan 15-08-2010

    Hmmm uitstekend recept! Tip voor kinderen die niet zo van groente houden 🙁 Ik meng gewoon gepureerde groentes door de puree, ziet er feestelijk uit en succes gegarandeerd!

Plaats een reactie

  • Facebook reacties
  • Site reacties (6)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.