Gehakt van sardientjes
2008-01-03- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
-
verse sardines
knoflook
een uitje
kosbar
zout
kruiden: zwarte peper, komijn;
rode chili, zjenzebar
olie om in te bakken
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH !
Maak de sardientjes goed schoon en ontdoe ze van hun graten.
Hak ze in de keukenmachine, samen met de knoflook, uitje; kosbar en kruiden fijn.
Als het een beetje te vochtig is kan je er een beetje bloem of paneermeel bij doen.
Maak er platte balletjes van zoals bij gehakt en bak deze in een beetje olie bruin.
Als laatste kan je een beetje tomatensaus door de olie roeren. Geeft een extra lekkere smaak.
Lekker met versgebakken brood en een salade
voor de liefhebber, geef er Harisa bij
Gemiddelde waardering
(4.5 / 5)
2 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door missbatata aan 24-10-2008
Klinkt lekker en geloof ook dat het heerlijk is, mijn oma Marokko maakt het precies zo maar dan met witte vis (weiting.Ik ga het in ieder geval uitproberen mmmm
Geplaatst door ikke aan 30-08-2009
hmmmmmmmmm klinkt heerlijk.Kan het ook met andere soorten vis
Geplaatst door kadilin aan 13-11-2010
met wijting kan het ook en dat is ook lekker.