Griesmeelghoriba

2008-10-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 56 ml. zonnebloemolie
    56 gram roomboter
    2 grote eieren
    150 gram suiker
    430 gram fijn griesmeel
    1/2 koffielepel bakpoeder
    een mespunt zout
    1/2 koffielepel vanille-extract

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.

Smelt de boter in de olie op een zacht vuurtje en haal van het gas af. Laat afkoelen.

Vermeng het griesmeel in een kom met het bakpoeder en het zout en zet apart.

Klop de eieren los met de suiker en voeg er het boter/olie mengsel aan toe en vermeng alles goed.
Roer er vervolgens het griesmeelmengsel doorheen tot je een licht en soepel deeg krijgt.

Bevochtig je handen met water en maak kleine bolletjes ter grootte van een walnoot van het deeg.
Bevochtig je handen opnieuw als het deeg aan je handen dreigt te gaan plakken.

Leg de balletjes op de bakplaat en maak ze iets plat; zorg dat er enige ruimte blijft tussen de ghoriba.
Bestrooi elke ghoriba met wat suiker en in het midden een beetje kaneel.

Bak de ghoriba ongeveer 18-29 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak ze niet te lang; ze moeten hun lichte kleur houden en maar een heel klein beetje kleuren.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door Patries aan 07-10-2008

    goed recept he 😉

  2. Geplaatst door sadiye aan 07-10-2008

    jazeker 😀

  3. Geplaatst door sadiye aan 17-10-2008

    ik ben deze griesmeelghoribas aan het maken nu ze zitten in de oven 😀

  4. Geplaatst door sadiye aan 17-10-2008

    ik ben ze allemaal aan het opeten 😀 ik heb echt een cookiemonster 😀 wie gek is op griesmeel dan adviseer ik dit te gaan maken.

  5. Geplaatst door sara38 aan 20-10-2008

    ja grismeelkoekjes zijn heerlijk

  6. Geplaatst door souma aan 03-12-2008

    vanille-extract wat wil dat zeggen
    alvast bedankt

  7. Geplaatst door sadiye aan 03-12-2008

    dat zit in zo een kleine mini flesje en je gebruikt er druppels van geeft een lekkere vanillegeur aan de koekjes.Maar je kan ook vanillesuiker gaan gebruiken hoor als je wilt 😉

  8. Geplaatst door Roosje23 aan 13-09-2009

    hoelang zijn deze houdbaar? kan ik deze een week voor suikerfeest maken? smaken ze dan nog goed ?
    ze lijken me heerlijk;)

  9. Geplaatst door Roosje23 aan 14-09-2009

    je kan toch ook smida gebruiken in plaats van holandse griesmeel?
    zou ik graag snel antwoord kunnen krijgen wil ze inschallah morgen al maken oor al3ied

  10. Geplaatst door sadiye aan 14-09-2009

    ja hoor dat kan.

  11. Geplaatst door Roosje23 aan 15-09-2009

    bedankt!!

  12. Geplaatst door sadiye aan 15-09-2009

    😉

  13. Geplaatst door Roosje23 aan 17-09-2009

    helaas mislukt, ze zijn hard geworden

  14. Geplaatst door sadiye aan 17-09-2009

    echt waar aag jammer 🙁

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.