Groente pilaf

2006-01-16
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 0,5 dl olijfolie
    1 ui, dun gesneden
    2 teentjes knoflook, geperst
    2 tl komijn
    2 tl paprikapoeder
    1/2 tl piment
    300 gram rijst
    5,75 dl groentebouillon
    3 tomaten (zonder vel en in stukjes)
    150 gram champignons
    150 broccoli
    1 courgette
    (je kan varieren met de groente natuurlijk)

Werkwijze

Stap1

Bak de ui met de olijfolie goudbruin. Voeg de knoflook en de kruiden toe. Bak voor 1 minuut.

Voeg de rijst toe en meng dit goed. Doe de boullion, tomaat en champignons toe en kook dit zachtjes met een deksel op de pan.

Na 5 minuten voeg je de courgette en broccoli toe en kook verder heel zachtjes op een laag vuurtje totdat alles gaar is (ongeveer 15 minuten).

foto vanuit de pan, helft is alweer eruit gesnoept!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door fatema aan 03-07-2006

    salaam ik heb een vraagje moet de rijst al gaar zijn als je de groenten erin doet of niet??

  2. Geplaatst door Nas aan 12-02-2007

    salaam 3leikom oegtie, de rijst moet niet gaar zijn!! want je doet er later water bij!!

  3. Geplaatst door sjaahida aan 12-02-2007

    wat voor rijst kan je hiervoor het beste gebruiken?

  4. Geplaatst door umm_dounia aan 09-01-2009

    wat voor rijst gebruik je hier voor

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.