Harira

2008-08-23
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 2 tomaten
    1 ui
    1 blikje tomatenpuree
    koriander
    olijfolie
    zout
    saffraan
    zwarte peper (half theelepeltje)
    gember (1 theelepeltje)
    meel voor 200 gram gehakt
    100 gr kikker erwten.
    4 lepels groentesoep
    Als je droge kikkererwten gebruikt, nacht van te voren in water zetten.

Werkwijze

Stap1

Bak het gehakt in een beetje olijfolie op laag vuur. Ondertussen tomaten en ui kleinsnijden Voeg deze bij het gehakt bak deze mee een minuut of 2 mee vervolgens voeg je kikkererwten, groentesoep, tomatenpuree, peper, de saffraan, en gemberpoeder. Dan twee liter warm water erbij doen en ongeveer 40 minuten op hoog vuur later koken.

Water erbij als het nodig is Als de kikkererwten gaar zijn gaan we de soep binden dat doen we door ongeveer 4 eetlepels Meel oplossen in een beetje water en deze bij de soep toevoegen.

Roerend kook je soep nog 10 minuten zout erbij en op al het laatst de koriander toevoegen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door miss_rif22 aan 02-09-2008

    voor hoeveel personen is het?
    ik vraag het omdat ik een dag wel soep maak en een dag niet! en wil ook niet dat er teveel aan over houd

  2. Geplaatst door elviarr aan 02-09-2008

    het is voor ongeveer 4 a 5 mensen

  3. Geplaatst door elviarr aan 02-09-2008

    voor 1a2 personen zou ik met 1 liter water beginnen en bij soep binden wat water bij voegen.

  4. Geplaatst door sadiye aan 14-12-2008

    is wel erg lekker in de winter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.