Harira
2008-08-23- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- 2 tomaten
1 ui
1 blikje tomatenpuree
koriander
olijfolie
zout
saffraan
zwarte peper (half theelepeltje)
gember (1 theelepeltje)
meel voor 200 gram gehakt
100 gr kikker erwten.
4 lepels groentesoep
Als je droge kikkererwten gebruikt, nacht van te voren in water zetten.
Werkwijze
Stap1
Bak het gehakt in een beetje olijfolie op laag vuur. Ondertussen tomaten en ui kleinsnijden Voeg deze bij het gehakt bak deze mee een minuut of 2 mee vervolgens voeg je kikkererwten, groentesoep, tomatenpuree, peper, de saffraan, en gemberpoeder. Dan twee liter warm water erbij doen en ongeveer 40 minuten op hoog vuur later koken.
Water erbij als het nodig is Als de kikkererwten gaar zijn gaan we de soep binden dat doen we door ongeveer 4 eetlepels Meel oplossen in een beetje water en deze bij de soep toevoegen.
Roerend kook je soep nog 10 minuten zout erbij en op al het laatst de koriander toevoegen.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
5 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door miss_rif22 aan 02-09-2008
voor hoeveel personen is het?
ik vraag het omdat ik een dag wel soep maak en een dag niet! en wil ook niet dat er teveel aan over houd
Geplaatst door elviarr aan 02-09-2008
het is voor ongeveer 4 a 5 mensen
Geplaatst door elviarr aan 02-09-2008
voor 1a2 personen zou ik met 1 liter water beginnen en bij soep binden wat water bij voegen.
Geplaatst door sadiye aan 14-12-2008
is wel erg lekker in de winter