Harira

2010-08-28
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 300 gram runder vlees
    200 gram kikkererten
    1 ui
    2 kaneelstokjes
    3 theelepels gemberpoeder
    1 theelepel peper
    zout
    beetje saffraan
    1 bosje selderij
    1 blikje tomatenpuree
    6 verse tomaten
    1 blik gepelde tomaten
    vermicelli
    meel met water om de soep te binden (net zo dun als pannenkoekbeslag)
     

Werkwijze

Stap1

Snijd het vlees in stukjes De ui en selderij met de keukenmachine fijn hakken.

De verse tomaten en de gepelde tomaten uit blik pureren. alles in een pan doen de kikkererwten en kruiden ook in de pan doen. tomaten puree ook erbij. met flink wat water op het vuur zetten. tot dat het vlees en de kikkererwten gaar zijn.

Daarna voeg je de vermicelli toe. als de harira aan de kook is gooi je er eerst een klein thee glaasje koud water in en daarna de soep binden. blijf goed roeren tot dat het opnieuw kookt laat de harira goed koken en vergeet niet te roeren Maak de soep niet te dik. Heerlijk in de ramadan!!!!!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door MadamS aan 05-12-2010

    HOeveel water voeg je toe? En hoeveel liter is de pan die je gebruikt?

  2. Geplaatst door linora aan 25-12-2010

    5 liter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.